Meniul special de Paşte, pentru pacienţii de la Spitalul Judeţean şi Municipal. Ce preparate vor servi la cele trei mese

Îşi petrec sărbătorile departe de casă, în spitale, acolo unde se tratează de boli mai mult sau mai puţin grave, însă pacienţii din unităţile spitaliceşti din Timişoara vor avea şansa să zâmbească fie şi pentru câteva clipe. Asta pentru că spitalele din Timişoara vor servi meniuri speciale de Paşte celor 1.000 de pacienţi care sunt internaţi la Spitalul Municipal şi la cel Judeţean din Timişoara.

Pacienţii care nu trebuie să respecte un regim special impus de afecţiunile pe care le au şi care sunt internanţi la Spitalul Judeţean au primit în această dimineaţă la micul dejun cozonac şi ouă roşii. Meniul de prânz va consta din supă de mazăre cu găluște, cartofi piure, carne de porc și sos de ciuperci, iar la cina pacienţii vor primi pilaf de orez cu șnițel de pui. În a doua zi de Paşte pacienţii spitalelor vor primi la micul dejun tot cozonac şi ouă roşii, la prânz ciorbă ardelenească de legume, mâncare de varză cu carne de porc, iar la cină cartofi franțuzești și ceai. Probabil vă întrebaţi unde este cel mai important aliment de pe masa de Paşte a oricărui român, carnea de miel. Specialiştii sunt de părere că aceasta ar fi prea grea pentru organismele celor aflaţi sub tratament, aşa că preparatele din carne de miel vor lipsi din mesele oferite celor internaţi.
La Spitalul Municipal Timişoara pacienţii vor servi la micul dejun ouă roşii, iar la prânz ciorbă de legume cu curcan, sărmăluțe cu mămăliguță, friptură de porc și cozonac. Meniul de la cină va cuprinde friptură din piept de pui, napolitane și ceai. Luni, pacienţii vor primi din nou ouă roşii la micul dejun şi la prânz ciorbă de legume cu perișoare, piure de cartofi cu friptură de vită și cozonac la prânz. Cina pacienţilor va consta din friptură din pulpă de pui, napolitane și ceai.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img