Verde pentru biciclete aniversează 5 ani de existenţă. Duminică va avea loc o nouă numărătoare.

- Advertisement -

Pentru aceştia urmează numărătoarea de toamnă – ce va avea loc Duminică, 13 octombrie. Se va face o nouă numărătoare, se vor mai împărţi numere celor ce nu au şi se va şi face un traseu, specific mişcării.

Întâlnirea bicicliştilor va avea loc la ora 10 la Casa Verde pentru Biciclete – Platforma Timco, de pe strada Circumvalaţiunii nr.8-12. La ora 11 începe parcurgea următorului traseu: Calea Circumvalaţiunii – Strada Gheorghe Lazăr – Bulevardul Cetăţii – Strada Miresei – Calea Aradului – Calea Alexandru Ioan Cuza – Strada Oituz – Bulevardul Take Ionescu – Strada Simion Bărnuţiu – Calea Dorobanţilor – Strada Andrei Şaguna – Strada Ştefan Octavian Iosif – Strada Ştefan Cel Mare – Calea Stan Vidrighin – Piaţa Gheorghe Domăşean – Bulevardul Doctor Iosif Bulbuca – Strada Arieş – Strada Martir Caceu – Stadionul Păltinişa. “Finalul plimbării îl reprezintă stadionul, locul de unde am pornit pentru prima dată pe străzile oraşului, în cadrul campaniei noastre.

Astfel, orice biciclist poate veni fie la Casa Verde pentru Biciclete pentru a parcurge întregul traseu, sau se poate alătura grupului în oricare parte a traseului. Dacă locuiţi pe una din străzile respective şi vedeţi bicicliştii – nu ezitaţi să vă alăturaţi lor.

La finalul traseului, la Stadionul Dan Păltinişan vor avea loc diverse ateliere precum:

  • Demonstraţii de sărituri pe bicicletă
  • Facepainting/bodypainting
  • Pimp my Bike
  • Expoziţie de biciclete speciale
  • Expoziţie de fotografii de la evenimentele Verde pentru Biciclete
  • Sesiuni foto participanţi “Şi eu susţin Verde pentru Biciclete”
  • Atelier dECOrare sacoşe ECO Club Timişoara

Câteva lucruri importante de reţinut despre mişcarea Verde pentru Biciclete este faptul că a fost îniţiată în 2008, acum 5 ani, de Emil Cistrescu. La prima pedalare au fost prezenţi aproximativ 700 de bicilişti, faţă de 3000 la ultima Pedalare de Primăvară. În 2008 au existat aproximativ 5 km de pistă pentru biciclete, iar acum sunt aproximativ 60!

La începuturile proiectului, un bicilist era considerat un om sărac care se deplasa cu bicicleta din nevoie, iar a merge pe bicicletă era considerat şi periculor. Acum însă mersul pe bicicleta a devenit o parte integrantă din viaţa oraşului şi a dus la modernizarea şi occidentalizarea acestuia. Mişcarea încearcă să promoveze mersul pe bicicletă pentru deplasări zilnice stimulând astfel folosirea bicicletei în locul maşinilor şi a mijloacelor de transport in comun.

Pentru cei speriaţi de ploaie în data de 13 octombrie, când va avea loc pedalarea de toamnă, Verde pentru Biciclete a pregătit două filmuleţe încurajatoare.

[responsive_youtube

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Pedalarea de Primavara aduce un concert Mihail, la Timisoara

Sâmbătă, 4 mai 2019, de la ora 18:00, timișorenii...

Revin bicicletele! STPT ne ”indeamna” la pedalat, repornind sistemul VeloTM

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) anunță că repune...

Sistemul Velo Tm reintra in functiune. Peste 400 de biciclete gratuite

Primăvara vine cu vești bune la Timișoara. Cele peste...

Dan Idolu, interpelare către primarul Robu. Soluţia pentru ciculaţia pe biciclete prin centru

Accesul permis cu bicicleta prin zona centrală a Timișoarei,...

Robu promite: de săptămâna viitoare, bicicliştii au liber pe Mărăşeşti. Cum va fi împărţită pietonala

Veste bună pentru bicicliştii nemulţumiţi că administraţia locală le-a...

Din aceeași categorie

Categorii Populare