Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentPedalarea de Primavara aduce un concert Mihail, la Timisoara

Pedalarea de Primavara aduce un concert Mihail, la Timisoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Sâmbătă, 4 mai 2019, de la ora 18:00, timișorenii sunt chemați la Pedalarea de Primăvară – un eveniment cu tradiție pentru întreaga comunitate locală.

Deși Timișoara are una dintre cele mai numeroase comunități de utilizatori ai bicicletei ca mijloc de transport alternativ, dar și de iubitori ai pedalărilor din weekend, la capitolul infrastructură mai sunt multe probleme care așteaptă să fie remediate.

Acesta este motivul pentru care, anul acesta, laitmotivul celui mai important eveniment dedicat biciliștilor timișoreni este: ”Vrem Piste, Timișoara!”

”Infrastructura velo nu mai este un moft, ci o reală necesitate pentru miile de timișoreni care aleg zilnic să folosească bicicleta pentru a se deplasa. Din fericire avem o mulțime de modele de bună practică la nivel internațional care ne servesc astăzi drept exemplu. Era dungilor pe asfalt trebuie să se încheie, este nevoie să începem să apelăm la experți în domeniu și să renunțăm să mai facem lucrurile după ureche. Siguranța tuturor participanților la trafic și confortul acestora trebuie să fie priorități pentru administrația locală, acesta este motivul pentru care este necesară o schimbare de mentalitate și o îmbunătățire reală a calității execuției noilor lucrări care vizează infrastructura velo, cu cât întârziem mai mult momentul schimbării cu atât avem mai mult de pierdut pe termen lung”, transmite Ana Munteanu, program manager Verde pentru Biciclete.

Pedalarea de Primăvară 2019 reprezintă mai mult decât sărbătorirea a 11 ani de existență a organizației Verde pentru Biciclete, reprezintă o piatră de hotar pentru întreaga comunitate timișoreană.

Orarul evenimentului Pedalarea de Primăvară cuprinde ”revizii”, startul turei, dar și un concert. Astfel, cu începere de la ora 18:00 are loc adunarea bicicliștilor la Casa Verde pentru Biciclete (Platforma Timco – Circumvalațiunii), acolo unde participanții vor putea să-și facă o revizie la biciclete la standul celor de la Ciclocurier. În jurul orei 18:30 se dă startul pedalării, pe traseul Casa Verde pentru Biciclete (platforma Timco) – Calea Circumvalațiunii – Pasajul Jiul – Bulevardul Republicii– Bulevardul Regele Ferdinand I – Bulevardul 16 decembrie 1989 – Bulevardul Constantin Brâncoveanu – Strada Ciprian Porumbescu – Bulevardul Mihai Viteazu – Bulevardul Vasile Pârvan – Pasaj Michelangelo – Bulevardul Corneliu Coposu – Splaiul Nistrului – Pod Decebal – Bulevardul Revolutiei din 1989 – Strada Hector – Piața I.C Brătianu – Strada Oituz – Piața Mărăști – Calea Alexandru Ioan Cuza – Calea Torontalului – Bulevardul Cetății – Strada Gheorghe Lazăr – intrare Piața Unirii (finish).

La ora 20:00 atât biciliștii cât și timișorenii care nu participă la ”pedalare” sunt așteptați în Piața Unirii, unde a fost programat concertul susținut de Mihail. De asemenea, participanții se pot bucura de o mulțime de activități interesante la standurile partenerilor VpB, EuCeMananc și SmartFit.

”Pe toată durata pedalării vom avea alături de noi echipaje ale Poliției Rutiere, Poliției Locale, Jandarmeriei și o ambulanță privată. Voluntarii VpB, așa cum v-am obișuit deja, sunt pregătiți ca pe durata întregului eveniment să vă ajute dacă este necesar și să vă îndrume pe traseu. Pentru buna desfășurare a pedalării copiii sub 14 ani ani pot participa la eveniment doar însoțiți de un adult, iar pentru cei mai mici iubitori de bicicletă, îi rugăm pe părinți să folosească scaune speciale, omologate, pentru bicicletă. Posesorii bicicletelor cu roți ajutătoare sunt așteptați cu drag la punctul de start și la finish, dar nu recomandăm parcurgerea traseului de către juniori. În cele din urmă, facem un apel către toți conducătorii de autovehicule aflați în trafic pe traseul pedalării, sâmbătă, între 18:30 și 19:45, să fie răbdători și cooperanți atât cu echipajele Poliției Române cât și cu voluntarii VpB”, precizează organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare