Pedalarea de Primavara aduce un concert Mihail, la Timisoara

- Advertisement -
Sâmbătă, 4 mai 2019, de la ora 18:00, timișorenii sunt chemați la Pedalarea de Primăvară – un eveniment cu tradiție pentru întreaga comunitate locală.

Deși Timișoara are una dintre cele mai numeroase comunități de utilizatori ai bicicletei ca mijloc de transport alternativ, dar și de iubitori ai pedalărilor din weekend, la capitolul infrastructură mai sunt multe probleme care așteaptă să fie remediate.

Acesta este motivul pentru care, anul acesta, laitmotivul celui mai important eveniment dedicat biciliștilor timișoreni este: ”Vrem Piste, Timișoara!”

”Infrastructura velo nu mai este un moft, ci o reală necesitate pentru miile de timișoreni care aleg zilnic să folosească bicicleta pentru a se deplasa. Din fericire avem o mulțime de modele de bună practică la nivel internațional care ne servesc astăzi drept exemplu. Era dungilor pe asfalt trebuie să se încheie, este nevoie să începem să apelăm la experți în domeniu și să renunțăm să mai facem lucrurile după ureche. Siguranța tuturor participanților la trafic și confortul acestora trebuie să fie priorități pentru administrația locală, acesta este motivul pentru care este necesară o schimbare de mentalitate și o îmbunătățire reală a calității execuției noilor lucrări care vizează infrastructura velo, cu cât întârziem mai mult momentul schimbării cu atât avem mai mult de pierdut pe termen lung”, transmite Ana Munteanu, program manager Verde pentru Biciclete.

Pedalarea de Primăvară 2019 reprezintă mai mult decât sărbătorirea a 11 ani de existență a organizației Verde pentru Biciclete, reprezintă o piatră de hotar pentru întreaga comunitate timișoreană.

Orarul evenimentului Pedalarea de Primăvară cuprinde ”revizii”, startul turei, dar și un concert. Astfel, cu începere de la ora 18:00 are loc adunarea bicicliștilor la Casa Verde pentru Biciclete (Platforma Timco – Circumvalațiunii), acolo unde participanții vor putea să-și facă o revizie la biciclete la standul celor de la Ciclocurier. În jurul orei 18:30 se dă startul pedalării, pe traseul Casa Verde pentru Biciclete (platforma Timco) – Calea Circumvalațiunii – Pasajul Jiul – Bulevardul Republicii– Bulevardul Regele Ferdinand I – Bulevardul 16 decembrie 1989 – Bulevardul Constantin Brâncoveanu – Strada Ciprian Porumbescu – Bulevardul Mihai Viteazu – Bulevardul Vasile Pârvan – Pasaj Michelangelo – Bulevardul Corneliu Coposu – Splaiul Nistrului – Pod Decebal – Bulevardul Revolutiei din 1989 – Strada Hector – Piața I.C Brătianu – Strada Oituz – Piața Mărăști – Calea Alexandru Ioan Cuza – Calea Torontalului – Bulevardul Cetății – Strada Gheorghe Lazăr – intrare Piața Unirii (finish).

La ora 20:00 atât biciliștii cât și timișorenii care nu participă la ”pedalare” sunt așteptați în Piața Unirii, unde a fost programat concertul susținut de Mihail. De asemenea, participanții se pot bucura de o mulțime de activități interesante la standurile partenerilor VpB, EuCeMananc și SmartFit.

”Pe toată durata pedalării vom avea alături de noi echipaje ale Poliției Rutiere, Poliției Locale, Jandarmeriei și o ambulanță privată. Voluntarii VpB, așa cum v-am obișuit deja, sunt pregătiți ca pe durata întregului eveniment să vă ajute dacă este necesar și să vă îndrume pe traseu. Pentru buna desfășurare a pedalării copiii sub 14 ani ani pot participa la eveniment doar însoțiți de un adult, iar pentru cei mai mici iubitori de bicicletă, îi rugăm pe părinți să folosească scaune speciale, omologate, pentru bicicletă. Posesorii bicicletelor cu roți ajutătoare sunt așteptați cu drag la punctul de start și la finish, dar nu recomandăm parcurgerea traseului de către juniori. În cele din urmă, facem un apel către toți conducătorii de autovehicule aflați în trafic pe traseul pedalării, sâmbătă, între 18:30 și 19:45, să fie răbdători și cooperanți atât cu echipajele Poliției Române cât și cu voluntarii VpB”, precizează organizatorii.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Campania „Verde pentru biciclete”, 7 ani de la lansare. Cum vor sărbători bicicliștii evenimentul

Campania „Verde pentru biciclete” va sărbători duminică, 4 octombrie,...

”Cititori pe bicicletă”, cea mai nouă PREMIERĂ națională de la Timișoara

Echipa “Verde pentru Biciclete” invita pasionații pedalatului la ”Cititori...

Mâine, o nouă Tură ciclistă bănăţeană “Verde pentru Biciclete”. A III-a din 2015!

Punctul de întâlnire pentru plecarea în tură este Stația...

GENIAL! Timișorencele au un nou ”Ghid vestimentar” cu stil și frumusețe, pentru mersul pe biciclete

În comunitatea timișoreană există un număr considerabil de femei...

Din aceeași categorie

Categorii Populare