Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Vopseaua de pe piste le dă bătăi de cap bicicliștilor timișoreni. Nicolae Robu, sondaj imediat pe Facebook

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Pistele de biciclete le dă bătăi de cap timișorenilor care aleg să le folosească. Verde pentru Biciclete a semnalat astfel problema, aducând-o și la cunoștința primarului Nicolae Robu, care a fost rugat să ia măsuri în ceea ce privește vopseaua pentru că atunci când plouă pistele devin adevărate patinoare.

„Nu vrem să discutăm acum despre infrastructura pentru bicicliști în general, ci să ne focusăm pe o problemă stringentă, care apare periodic: în momentul în care plouă, pistele vopsite devin un adevărat patinoar. Pelicula de apă formată pe vopseaua specială determină alunecări, căzături și chiar răniri, ceea ce face ca aceste piste vopsite să fie periculoase. Umiditate, frunzele căzute, noroiul, apa care rămâne pe pistă sunt factori care fac impracticabile pistele vopsite”, transmit reprezentanții Verde pentru Biciclete.

Timișorenii sunt rugați să își împărtășească experiențele legate de pistele de biciclete din Timișoara pe site-ul https://pedaleaza.ro/piste-pentru-biciclete/piste-vopsite/ pentru a deveni argumente în fața Municipalității. Verde pentru biciclete vine și cu soluții pertinente pentru înlocuirea vopselei alunecoase, precum folosirea unei vopsele cu aderență sporită, de o calitate net superioară, delimitarea pistelor de biciclete prin vopsirea limitelor laterale cu o vopsea cu aderență mare (eventual reflectorizantă) sau folosirea unor balize sau a unor forme de semnalizare pentru sporirea protecției bicicliștilor în trafic și pentru atenționarea pietonilor cu privire la accesul restricționat în acea porțiune de drum/trotuar.

În ciuda experiențelor împărtășite de bicicliștii timișoreni, înainte de a lua vreo decizie primarul Nicolae Robu a ținut să dea drumul unui nou sondaj pe Facebook. „Unii dintre dv mi-ați sesizat că vopseaua verde cu care sunt marcate pistele de biciclete în Timișoara ar fi alunecoasă când plouă, creându-vă probleme, mai ales la viraje. Din dorința noastră, general valabilă, ca ceea ce facem să fie spre binele beneficiarilor -așa cum ei își înțeleg binele-, am vrea să știm părerea pe subiect a cât mai multora dintre dv. Drept urmare, dacă considerați că este bine ca pistele să fie vopsite ca până acum, clicuiți Like. Dacă doriți ca pistele să nu mai fie vopsite ca până acum, ci doar delimitate lateral cu linii albe, postați textul «Dislike»”, a scris primarul Nicolae Robu pe Facebook.

Chiar și așa, cea mai mare parte a celor care au comentat postării făcute au scris probabil cuvântul care nu-i place edilului Timișoarei, „dislike”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare