mugur_isarescu_8

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc joi, 6 noiembrie 2014, la București, guvernatorul BNR a fost întrebat de unul dintre jurnaliști care este direcția în care vor fi mişcate accizele în anul care urmează, întrucât Ministerul Finanţelor nu spune nimic despre acestea. Răspunsul lui Isărescu a venit tranșant: ”Şi credeţi că nouă ne spune? Nu vă faceţi niciun fel de… vis în acest sens. Revin cu o informaţie strict secretă, nu aude nimeni: avem conturile Ministerului de Finanţe, mă uit în fiecare dimineaţă la ele. Fac ochii cât cepele. De unde atâţia bani?”, a declarat, ironic, Mugur Isărescu.

Banca Naţională a României a redus prognoza de creştere a preţurilor pentru acest an de la 2,2% la 1,5%. Şi asta, în principal, datorită factorilor externi: preţul petrolului a scăzut la minimul ultimilor patru ani, iar embargoul asupra Rusiei a ieftinit legumele şi fructele chiar şi în lunile de toamnă când, de regulă, se scumpeau, scrie digi24.ro.

Guvernatorul a dat, în schimb, asigurări că are veşti bune pe altă latură în ceea ce priveşte leul. Isărescu susține că moneda națională va fi stabilă şi anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.