După ce Ponta a refuzat oferta UVT, instituția de învățământ implementează cel mai tare sistem ANTIPLAGIAT, la nivel mondial

- Advertisement -

TURNITIN reprezintă o soluție de prevenire și detecție a plagiatului în documente academice și științifice bazată pe analiza conținutului documentelor și corelarea acestora atât cu informații publice disponibile pe internet, cât și cu baze de date online (atât publice, cât și private) sau chiar în intranet-ul instituției beneficiare. În cadrul Universității de Vest, beneficiarii acestei soluții sunt peste 1.000 de cadre didactice și cercetători care desfășoară activități didactice (tutori), precum și 16.000 de studenți de licență, master și doctorat. Sistemul permite crearea unui număr nelimitat de tutori și verificarea unui număr nelimitat de documente.

Sistemul TURNITIN este implementat în UVT sub forma unui serviciu, ca platformă web integrată cu serviciile curente ale UVT, precum sistemul de autentificare E-UVT, platforma de eLearning Moodle, etc. Serviciul funcționează în felul următor: un tutore se înregistrează în sistem cu disciplinele pe care le predă. La fiecare disciplină pot fi atașate una sau mai multe activități cu termene de realizare, inclusiv termene intermediare. Dintre documentele care rezultă în urma realizării activităților asignate amintim: teme, referate, lucrări de licență, lucrări de dizertație, teze de doctorat. Tutorii pot vizualiza și evalua via TURNITIN documentele introduse de studenți. Aceștia din urmă pot încărca documente și vizualiza rezultatele evaluării documentelor proprii.

“Principalul scop al utilizării Turnitin în cadrul UVT este de a-i ajuta pe studenții de la toate ciclurile de
studii să redacteze texte oneste, folosind într-o manieră corectă resursele de documentare. Fie că este
vorba despre teme, referate sau lucrări complexe de final de ciclu, calitatea tuturor acestor documente
redactate de către studenți va crește. Este o soluție utilizată la nivel mondial pe care am dorit-o
implementată la UVT, o facilitate pentru cadre didactice, studenți și cercetători”, a declarat Rectorul
UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

În plus, alături de pachetul Turnitin, este funcțional și serviciul iTENTICATE destinat în mod special cadrelor didactice și cercetătorilor din UVT în scopul evaluării articolelor științifice înainte de transmiterea lor la reviste sau conferințe. Vor putea fi introduse pe perioada anului universitar un număr de 35.000 de documente.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare