Louis Țurcanu

PSD reia promisiunea construirii de spitale regionale în mai multe orașe din țară. Investiția a fost subiect de campanie electorală dinainte de alegerile parlamentare atunci când Timișoara nu era prinsă pe lista cu locații. Acum, guvernul a adoptat un prim memorandum privind cele cinci locații în care vor fi construite spitale.

„Ieri a fost aprobat de guvernul PSD memorandumul pentru construcția celor cinci spitale regionale printre care ca și locație sunt stabilite Brașov, Brăila, Galați, Constanța, Târgu-Mureș și la Timișoara. De mult timp s-a vorbit de o astfel de investiție, de mult timp s-au făcut acuzații legat de faptul că nu se demarează o astfel de investiție în Regiunea 5 Vest. Realizarea unui spital în Timișoara va fi pentru întreaga regiune, o investiție importantă în domeniul sănătății. Vreau să vă asigur din partea grupului PSD și din partea ALDE că vom face toate demersurile de a susține un astfel de proiect în județul Timiș. (…) Eu nu pot să vă spun acum locația pentru spitalul regional până când nu am de la Ministerul Sănătății o adresă prin care ni se spune clar ce trebuie să punem la dispoziție. Legat de utilități este clar că trebuie să le asigurăm, însă e vorba de suprafață, de multe aspecte. CJT are o mulțime de suprafețe, de terenuri pe care poate să le pună la dispoziție pentru realizarea unei astfel de investiții și asigurăm disponibilitatea de a fi parteneri în cadrul acestui proiect”, a declarat Călin Dobra, președintele PSD Timiș.

Foto: Arhivă

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.