La câteva ore după ce a apărut proiectul noilor Coduri, Fiscal și de Procedură Fiscală, în urma solicitării prim-ministrului Victor Ponta, Ministerul Finanţelor Publice a retras pe de site-ul propriu cele două proiecte, pentru ca acestea să fie analizate în cadrul Guvernului înainte de începerea dezbaterii publice.

Acestea conțineau o serie de majorări care trebuiau aprobate începând cu anul 2015, cel târziu, printre care amintim majorarea impozitului pentru clădirile nerezidențiale, pentru autoturismele cu motoare sub 2.000 de centimetri cubi, dar și pentru utilitare sau motociclete, totul pentru a putea micșora cu cinci procente cota CAS.

”Intenţia Guvernului este de a iniţia o dezbatere publică deschisă şi transparentă cu privire la modificările necesare Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, însă dorim, în acelaşi timp, şi adoptarea de măsuri care să contribuie la continuarea creşterii economice şi la limitarea extinderii poverii fiscale.

În prezent, una dintre priorităţile Guvernului este de a limita evaziunea fiscală, inclusiv prin modificări ale Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală. Modalitatea în care se vor concretiza aceste intenţii, după discuţii cu specialişti şi societatea civilă, va fi decisă de Guvern şi va fi supusă consultării publice înainte de aprobarea de către Parlamentul României. Propunerile care vor fi asumate de Guvern vor fi dezbatute şi asumate, împreună cu Bugetul pentru anul 2015, de către Parlamentul României” se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor.

Foto:realitatea.net

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.