Horia Colibăşanu invită prietenii alpinismului la o proiecţie de film, la Universitatea de Vest din Timişoara, în această seară

- Advertisement -

Proiecţia filmului a fost stabilită pentru această seară, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara (U.V.T.), cu începere de la 19:30, accesul publicului fiind liber. Evenimentul are loc cu sprijinul Clubului CS Alternative şi al Departamentului de Geografie al U.V.T..

Ascensiunea reuşită de Colibăşanu pe Lhotse, al patrulea cel mai înalt vârf muntos din lume (8.516 m), în luna mai 2013, a reprezentat cea de-a cincea premieră a sa pentru România. Lhotse (“Vârful sudic”, în tibetană) este situat la graniţa dintre Nepal şi Tibet (China) şi este legat de Mt. Everest, prin versantul sudic.

„Gerul crunt ne-a stors toată energia. Timp de nouă ore, am urcat în continuu. Dar am reuşit!” erau primele cuvinte ale lui Horia pe site-ul său, imediat după ce a coborât de pe Lhotse. Colibăşanu va răspunde întrebărilor publicului. în această seară, după finalizarea proiecţiei de film.

Horia Colibăşanu, 36 de ani, a marcat cinci premiere pentru România. Annapurna, K2 şi Dhaulagiri, munţi escaladaţi cu succes în premieră românească de Horia, se află în Top 5 mondial, ca rată de mortalitate, potrivit “The Economist”.

Horia Colibăşanu este şi singurul alpinist român care a primit distincţia “Spirit of Mountaineering” (la “Piolets d’Or”, 2009), din partea British Alpine Club, primul şi cel mai prestigios club montan din lume.

„Vă invit la o seară de proiecţie video şi de poveşti. Dacă nu arde ceva în programul vostru, vă invit la o seară cu poveşti din Himalaya. Nişte prieteni de la Clubul CS Alternative şi de la Departamentul de Geografie al Universităţii de Vest din Timişoara (U.V.T.) vor proiecta marţi seara, la U.V.T., filmul expediţiei Lhotse din acest an. Iar eu vă voi povesti câte ceva din ce nu a surprins camera de luat vederi şi vă voi răspunde la întrebări. După ce vom urmări filmul împreună, fireşte. Nu uitaţi să daţi check-in la U.V.T. deseară. Să vedem câţi ne strângem. Puteţi să urcaţi poze pe Facebook, să tag-uiţi, share-uiţi, tweet-uiţi (cu @HColibasanu). I hope you’ll Like it :)” a anunţat alpinistul timişorean.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img