12.9 C
Timișoara
duminică,16,mai,2021
AcasăStiriSocialÎncă o avertizare de COD PORTOCALIU în județul Timiș. Vezi cât durează...

Încă o avertizare de COD PORTOCALIU în județul Timiș. Vezi cât durează pericolul de inundații

Avertizarea hidrologică este valabilă în perioada 05.08 – 06.08, ora 6:00, pentru cursul inferior al râului Moravița, respectiv 06.08 – 07.08, ora 9:00 pentru cursul inferior al râului Bârzava. Concomitent cu creșterea cotelor apelor, revin și precipitațiile cu caracter torențial, de data aceasta în estul județului Timiș.

Pompierii militari sunt gata să vină în sprijinul cetățenilor, personalul unității fiind prealarmat și pregătit oricând de intervenție. De asemenea, au fost suplimentate materialele și echipamentele de intervenție pentru astfel de situații, astfel încât să se poată răspunde prompt și eficient tuturor solicitărilor, în funcție de disponibilități și de natura urgenței.

ISU Timiș a transmis avertizările hidrologice și unităților administrativ – teritoriale din bazinele hidrografice aflate sub cod portocaliu, astfel încât comitetele locale pentru situații de urgență să atenționeze și să pregătească populația pentru eventualele măsuri ce trebuie întreprinse.

În paralel, și Administrația Bazinala a Apelor Banat a inventariat materialele existente (nisip, saci, lopeți etc) și a refăcut rezerverele pentru o eventuală intervenție. Grupa Operativă a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este activă în continuare pentru a monitoriza şi gestiona în mod unitar posibilele situaţii de urgenţă generate de creşterea apelor.

ISU Timiș recomandă cetățenilor să își păstreze calmul în situații de urgență, să urmeze indicațiile autorităților locale și să apeleze numărul unic 112 pentru a semnala orice eveniment de natură să pună în pericol viața oamenilor, a animalelor sau siguranța bunurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,923FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
46,600AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente