Pasajul-Jiul05

Operaţiunea prin care Pasajul Jiul va fi lărgit cu ajutorul unei structuri concepute special care va muta pământul de sub calea ferată ia startul astăzi, la ora 12:30! Primarul Nicolae Robu a declarat că

„Evident nu o să fie ceva foarte spectaculos, avansarea e lentă. Traficul nu va fi oprit, s-au luat toate măsurile încât să se poată efectua lucrarea fără să punem în pericol maşinile sau pe cei aflaţi în trafic. Viteza de pătrundere e una redusă. Să nu ne închipuim că acum se dă startul şi în cinci minute vom vedea un tunel prin calea ferată”.

Primarul a oferit detalii legate de operaţiunea care începe astăzi înainte de Paşti, atunci când a informat presa locală că „Este vorba despre acea structură care este prefabricată şi este pe o platformă la o anumită adâncime, o lucrare complexă, care va fi împinsă pe sub calea ferată şi va ajunge să fie poziţionată unde trebuie prin dislocarea pământului care se află sub calea ferată. După Paşti se va ajunge la această operaţiune şi ea va însemna pasul cel mai important din această lucrare. După aceea vom intra în linie dreaptă cu operaţiuni care nu mai pot comporta dificultăţi pentru că reţelele de utilităţi au fost mutate. S-a realizat şi sistemul de evacuare a apei prin pompare, deci acolo nu vom mai avea apă atunci când va ploua abundent aşa cum s-a întâmplat de obicei”. Deşi lucrările la Pasajul Jiul au început în vara anului 2016, iar termenul de finalizare este de 14 luni, Robu spune că după toate amânările admise ca urmare a solicitării firmei care efectuează lucrări, din cauza unor motive precum starea vremii, data de finalizare a fost extinsă pentru aprilie 2018. Robu a informat că pasajul va fi dat în folosinţă în toamna acestui an.

În timpul vizitei pe şantier, primarul a informat că „Noua culee va străpunge toată această movilă de pământ pe care ne aflăm, pe care sunt postate liniile de cale ferată şi va fi făcută completamente deschiderea pe sub această movilă. În etapa următoare, asta înseamnă de la 1 iunie, pentru că de atunci este obţinută aprobarea de la CFR se va întrerupe traficul CFR numai pe prima linie, pe cea dinspre nord şi se va monta podul, această construcţie imensă pe care o avem în dreapta mea. Ea se va sprijini cu partea dinaspre gard pe noua culee care a fost construită acolo înspre gară şi cu partea dinspre noi pe această culee care tocmai strâpunge movila de pământ. Se întinde, se suprapune circa un metru şi ceva peste culee. Ca să se facă această operaţie se va da jos linia de cale ferată, se va disloca pământul pe sub ea pe o anumită porţiune şi se va demonta podul vechi. După ce se va face şi acest pas se va face unul similar de pe partea cealaltă şi atunci vom avea în funcţiune linia de cale ferată care se scoate din funcţiune în prima etapă şi atunci rolurile vor fi inversate. Şi după ce se face şi asta putem spune că suntem chiar în linie dreaptă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here