Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialInspectoratul pentru Situații de Urganță ”Banat”, dotat trei cu autospeciale noi FOTO

Inspectoratul pentru Situații de Urganță ”Banat”, dotat trei cu autospeciale noi FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Autospeciala cea mare este destinată transportului a zece salvatori la locul unui incident/accident soldat cu victime multiple, evacuării a patru pacienţi pe brancarde și doi pacienți a caror stare permite să fie transportați în poziție șezând. Datorită sistemului inovativ, autospeciala mai poate transporta, în locul celor patru pacienți pe brancarde, doi pacienți pe tărgi sau un pacient în pat de spital. În cazul unui pacient supraponderal, încarcarea acestuia va fi facilitata prin instalarea unui troliu.

Autosasiul este de tip Mercedes Sprinter și are un motor diesel de 3 litri, care dezvoltă o putere de 184 CP, cu transmisie 4×4 off-road modificată față de cea standard 4×4 Mercedes. Suprastructura este realizată din profil de oțel, corp realizat din pereți de aluminiu, cu izolație la interior. Accesul în cabina din spate se realizează cu ajutorul unei rampe din aluminiu, prevazută cu striații antialunecare.

Odată cu acest vehicul, în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Banat” al județului Timiș au mai intrat în alte două autospeciale. Este vorba despre un autoturism Dacia Logan, cu motorizare de 1.2 litri, care urmează să fie folosit în cadrul Inspecției de Prevenire, pentru munca de prevenire și control la primăriile din județul Timiș și la operatorii economici verificați de ISU ”Banat”, fondurile pentru acest autoturism provenind de la Consiliul Județean Timiș.

Cel de-al treilea autoturism va deservi stația de pompieri Buziaș. Este vorba despre un autoturism de teren Dacia Duster 4×4, cu motorizare de 1,6 litri, destinat pentru misiuni specifice în situații de urgență, acesta fiind primit prin sponsorizare de la Fundația pentru Smurd/ S.C. B.Braun Pharmaceuticals S.A. Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

ISU Timis a fost dotat cu doua autospeciale si sapte barci pneumatice noi FOTO

Două autospeciale de stingere cu apă și spumă și șapte bărci pneumatice de salvare...

FOTO/VIDEO Spectacol la Palatul Culturii din Timisoara. Pe „scena”, pompierii de la I.S.U. Banat

Ziua Protecției Civile a fost sărbătorită la Timișoara cu ajutorul a zeci de pompieri...