Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieIntervenţie ca în FIlLME la Pasajul Jiul. Operaţiunea pentru care se va...

Intervenţie ca în FIlLME la Pasajul Jiul. Operaţiunea pentru care se va opri circulaţia

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Circulaţia trenurilor şi a maşinilor prin zona Pasajului Jiul va fi suspendată trei zile! Măsura va fi necesară pentru efectuarea unei opraţiuni de amploare la pasaj. Proiectul de lărgire a demarat în vara anului trecut şi are o valoare de 18.000.000 de lei. În urma reconfigurării zonei, traficul pe sub pasaj se va desfăşura pe cinci benzi de circulaţie şi pe strada Jiul pe patru benzi. Deocamdată, traficul în zonă este închis timp de o săptămână.

„Direcţia Tehnică ne informează că la Pasajul Jiul se lucrează acum la pistele de biciclete şi se trasează bodurile pe Bulevardul Republicii unde se schimbă bordura de până acum. Se fac pregătirile pentru cea mai spectaculoasă operaţie care se va exacuta la acest obiectiv şi anume lansarea culee. Aceasta este terminologia. Este vorba despre acea structură care este prefabricată şi este pe o platformă la o anumită adâncime, o lucrare complexă, care va fi împinsă pe sub calea ferată şi va ajunge să fie poziţionată unde trebuie prin dislocarea pământului care se află sub calea ferată. După Paşti se va ajunge la această operaţiune şi ea va însemna pasul cel mai important din această lucrare. După aceea vom intra în linie dreaptă cu operaţiuni care nu mai pot comporta dificultăţi pentru că reţelele de utilităţi au fost mutate. S-a realizat şi sistemul de evacuare a apei prin pompare, deci acolo nu vom mai avea apă atunci când va ploua abundent aşa cum s-a întâmplat de obicei„, a anunţat astăzi primarul Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Traficul prin Pasajul Jiul va fi închis de mai multe ori, în luna iunie. Vezi restricţiile impuse

Traficul prin zona Pasajului Jiul se va închide în luna iunie. Măsura, spune primarul...

Robu comentează, din spital, ÎNCHEIEREA operaţiunii de lărgire a Pasajului Jiul. De ce spune că a ajuns la operaţie

Operaţiunea de lărgire a Pasajului Jiul din Timişoara s-a încheiat cu succes. Un obişnuit...

Lărgirea Pasajului Jiul s-a încheiat. Promisiunea viceprimarului Dan Diaconu

Operaţiunea spectaculoasă începută săptămâna trecută la Pasajul Jiul s-a încheiat cu succes. Culeea construită...