Interviu cu prof. Dr. Marius Craina, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență” Pius Brînzeu” Timișoara

- Advertisement -

” Forța unui partid politic, nu stă într-un om, ci într-o echipă, care pune în valoare comunitatea”

De când sunteți directorul Spitalului Județean Timișoara, ați reușit să impuneți un ritm amețitor, în ce privește dezvoltarea unității sanitare. În ultimii 2 ani, insituția pe care o conduceți a prins o nouă față, este mult mai vizibilă și apreciată de către comunitate.

Toți cei care mă cunosc, știu că sunt un om activ, care se implică, atât în problemele comunității, cât și la locul de muncă. Pe unde am trecut, am lăsat ceva în urma mea! Așa mi-am propus să fac și la Spitalul Județean Timișoara și, până acum, am reușit, prin comunicare și vorbă bună, să îmi imprim ritmul, în rezolvarea problemelor.
Totul ține de comunicare și implicare! Trebuie să faci în așa fel încât factorii de decizie să înțeleagă, că orice bănuț investit într-o unitate medicală, vorbim aici de cel mai mare spital din vestul Românei, este o cauză câștigată, în primul rând în folosul oamenilor și, nu în cele din urmă, cu privire la actul medical. E simplu: oamenii au nevoie de condiții în spitale, iar medicii au nevoie de un mediu de lucru plăcut, dublat de aparatură modernă, prin care să-și pună în valoare calitățiile și competențele profesionale, dobândite în zeci de ani de muncă. Practic, obiectivele mele vizează creşterea nivelului de protecţie a sănătăţii, îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din regiunea de Vest, prin furnizarea unor servicii publice de sănătate la o calitate crescută şi sporirea accesului populaţiei la acestea.

Există unele priorități, bănuiesc. Cum reușiți să mulțumiți pe toată lumea. Totuși banii sunt, ca de fiecare dată, insuficienți. Pe de altă parte, pretențiile și așteptările, cum e și firesc, sunt mari.

Am reușit să fac, în aproape 2 ani de când sunt la conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență” Pius Brînzeu” Timișoara, o serie de lucruri, care nu s-au făcut în ultimii 25 de ani. Ca să nu mai spun că, astăzi, când vorbim, morga unității sanitare este în plină renovare capitală și modernizare, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată de când există spitalul, adică din 1974. Vorbim despre investiţi extrem de importante pentru mii de bolnavi din mai multe judeţe ale ţării, care ajung să se trateze, lună de lună, la Spitalul Judeţean Timișoara, cea mai mare și complexă unitate medicală de acest gen din vestul României. Practic, azi, aproape toate secțiile unității sanitare sunt renovate în totalitate, la standarde europene, iar altele sunt în plin șantier. La fel sunt și blocurile operatorii și sterilizarea: unele renovate, altele în proces de modernizare. Spațiile medicale, ambulatoriul şi laboratorul spitalului sunt dintre cele mai moderne, respectă fluxul medical, așa cum prevede legislația în vigoare. Marile provocări ale mele sunt secția de mari arși, urologia, noua neonatologie și pediatrie. Sunt proiecte importante, fiecare în faza sa de dezvoltare: primele două sunt pe ultima sută de metri, iar ultimele, în faza de proiect, dar cu finanțarea asigurată.

Sunteți implicat și în politică. Anul acesta candidați, pentru prima dată, pentru un post de consilier local pe listele PSD Timișoara, dintr-o poziție onorantă. Cum veți face față și acestei noi provocări din carieră?

În toate, există un început! M-am implicat în politică, de ce să nu o recunosc, pentru că sunt la maturitate și știu că pot face mai mult, în folosul comunității care, de-a lungul anilor, mi-a dat totul. E timpul să dau și eu înapoi! Am multe planuri de viitor, în care vreau să mă implic din postura de viitor consiler local PSD: îmbunătățirea serviciilor de urgență prespitalicești și spitalicești prin dezvoltarea unor programe de formare profesioanlă, creșterea și respinsabilizarea actului medical, realizarea de investiții în aparatură medicală prin atragerea de fonduri europene, locuri de muncă și locuințe pentru personalul medical și, nu în ultimul rând, dezvoltarea unui campus universitar, la standarde europene. Provin din mediul medical, așadar, mă implic într-o serie de proiecte, pe care le înțeleg și pot să le gestionez, într-un mod profesionist. Așa cum colegii mei de la PSD Timișoara, viitori consilieri locali, fiecare este specialist pe domeniul său de activitate. Fără niciun dubiu, noi, cei de la PSD, avem cea mai bună listă de consilieri. Sunt toți oameni cu experiență, nume notorii în comunitate, oameni care au făcut ceva în viață și care, acum, la fel ca și mine, vor să dea ceva înapoi comunității din care fac parte.

Important e ca Timișoara să se dezvolte și să-și recâștige locul pe care-l merită…

Noi, cei de la PSD, ne dorim acest lucru, fără doar și poate. Tocmai de aceea, atât pe listele de consilieri locali cât și județeni, am propus și promovat, așa cum am spus, profesionști. Dr. Florin Bîrsășteanu, candidatul PSD pentru Primăria Timișoara, este un produs al urbei: aici s-a format, aici s-a dezvoltat profesional și este un medic de o înaltă ținută morală, implicat adânc și activ în viața comunității. Sunt convins că va fi viitorul primar al Timișoarei! Orașul meu merită un astfel de om! Pe de altă parte, la Consiliul Județean Timiș, îl avem pe Sorin Grindeanu, fost ministru și actualmente deputat. Deci, doi oameni competenți, profesioniști, în plină putere de muncă și cu experiență administrativă vastă, care pot face față oricăror provocări! Până la urmă, forța uni partid politic nu stă într-un om, ci într-o echipă, care pune în valoare comunitatea! Noi, cei de la PSD, avem echipă și avem și oameni, care ne reprezintă cu fruntea sus. Oameni din toate domeniile de activitate: avocați, artiști, specialiști în infrastructură rutieră, medici, profesori universitari, oameni de afaceri etc. Suntem o echipă sudată care, în timp, s-a validat și a demonstrat că Timișul și Timișoara sunt mai presus de orice. Oamenii trebuie să înțeleagă că noi, cei de la PSD, am fost mereu de partea bună a istoriei și să iasă la vot pe data de 5 iunie.

Urmăriți mai jos interviu cu prof. Dr. Marius Craina.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=gtvaGz9pw9I&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img