Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialISU Timiş aduce în ţară trei VICTIME ale unui accident rutier grav,...

ISU Timiş aduce în ţară trei VICTIME ale unui accident rutier grav, petrecut în Slovenia

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Transportul celor trei pacienţi se face la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe al României şi cu aprobarea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI.

Autospeciala Transport Victime Multiple trimisă în Slovenia are un echipaj compus din: 2 medici şi 1 asistent medical din cadrul UPU – SMURD Timiş şi 2 paramedici din cadrul ISU Timiş. Aceasta a plecat în cursul dimineţii, cu destinaţia Maribor, Slovenia. Echipajul a fost instruit premergător plecării, cu privire la starea şi nevoile pacienţilor, precum şi asupra formalităţilor legale ce trebuie urmate în astfel de cazuri. Cei trei cetăţeni români vor fi preluaţi de la Clinica Universitară din Maribor şi transferaţi, sub observaţie medicală, la un spital din judeţul Bihor.

În noaptea de 8 spre 9 mai 2014, cei trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 4 şi 29 de ani, au suferit un accident rutier pe autostrada A1, în apropiere de localitatea Maribor, Slovenia. Transportaţi de urgenţă la Clinica Universitară din Maribor, pacienţii, aflaţi în stare gravă, au fost supuşi mai multor intervenţii chirurgicale. În prezent, starea lor de sănătate evoluează pozitiv, iar la recomandarea medicilor sloveni, aceştia pot fi externaţi, daca beneficiaza de transport cu o ambulanţă dotată în mod adecvat.

De la reînnoirea parcului auto al ISU Timiş, cadrele medicale şi paramedicii SMURD participă frecvent la misiuni internaţionale de acordare a asistenţei medicale, fie pentru repatrierea pacienţilor, fie pentru transportul acestora spre clinici de specialitate din afara României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare