Transportul celor trei pacienţi se face la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe al României şi cu aprobarea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI.

Autospeciala Transport Victime Multiple trimisă în Slovenia are un echipaj compus din: 2 medici şi 1 asistent medical din cadrul UPU – SMURD Timiş şi 2 paramedici din cadrul ISU Timiş. Aceasta a plecat în cursul dimineţii, cu destinaţia Maribor, Slovenia. Echipajul a fost instruit premergător plecării, cu privire la starea şi nevoile pacienţilor, precum şi asupra formalităţilor legale ce trebuie urmate în astfel de cazuri. Cei trei cetăţeni români vor fi preluaţi de la Clinica Universitară din Maribor şi transferaţi, sub observaţie medicală, la un spital din judeţul Bihor.

În noaptea de 8 spre 9 mai 2014, cei trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 4 şi 29 de ani, au suferit un accident rutier pe autostrada A1, în apropiere de localitatea Maribor, Slovenia. Transportaţi de urgenţă la Clinica Universitară din Maribor, pacienţii, aflaţi în stare gravă, au fost supuşi mai multor intervenţii chirurgicale. În prezent, starea lor de sănătate evoluează pozitiv, iar la recomandarea medicilor sloveni, aceştia pot fi externaţi, daca beneficiaza de transport cu o ambulanţă dotată în mod adecvat.

De la reînnoirea parcului auto al ISU Timiş, cadrele medicale şi paramedicii SMURD participă frecvent la misiuni internaţionale de acordare a asistenţei medicale, fie pentru repatrierea pacienţilor, fie pentru transportul acestora spre clinici de specialitate din afara României.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.