AcasăStiriAdministratieE oficial! Instituțiile de cultură din Timișoara susțin candidatura pentru Capitală Culturală...

E oficial! Instituțiile de cultură din Timișoara susțin candidatura pentru Capitală Culturală Europeană 2021 FOTO

Astăzi, la Primăria Municipiului Timișoara, a avut loc un eveniment important pentru  susținerea orașului în lupta pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. La invitația primarului, reprezentanții instituțiilor de cultură din Timișoara au fost prezenți în sala de consiliu pentru a semna o declarație de susținere a candidaturii orașului de pe Bega:

„Declarație de susținere a candidaturii municipiului Timișoara la calitatea de Capitală Europeană a Culturii în 2021

Noi, conducătorii instituțiilor de cultură din județul Timiș, reuniți astăzi, 20.05.2014, la inițiativa primarului municipiului Timișoara afirmăm fără reserve susținerea noastră și a instituțiilor pe care le reprezentăm pentru proiectul comunitar Timișoara Capitală Europeană a culturii 2021. Considerăm că Timișoara, municipiu prin excelență a diversității culturale, entice, religioase, ideologice, etc. dar în egală măsură a toleraței și a solidarității între oameni, al respectului pentru valorile fiecăruia, și al împărtășirii din valorile celuilalt, municipiu cu o puternică tradiție culturală și o remarcabilă forță culturală actuală, pol urban de maximă importanță la nivel euro-regional, întrunește toate cerințele pentru a fi o excelentă capitală europeană a culturii în 2021.

Ne exprimăm convingerea că împreună vom reuși!”

Prezenți la eveniment au fost reprezentanți de la: Opera Națională, Filarmonica de Stat, Teatrului Național, Teatrul German, Teatrul Maghiar, Teatrul Merlin, Bibleoteca Județeană Timiș, Muzeul Banatului, Muzeul de Artă, Muzeul Satului, Memorialul Revoluției, Casa de Cultură a Studenților, Casa de Cultură a Municipiului, Casa Artelor, Centrul de Cultură și Artă, Institutul Intercultural, Institutul Francez, Centrul German și Revista Orizont.

„Am încercat mereu să sensibilizez comunitatea timişoreană că acest proiect trebuie să fie asumat şi înţeles la nivelul întregii comunităţi timişorene şi nu doar la nivelul administraţiei” a declarat la final Nicolae Robu.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente