Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieJichici: ”Budapesta și Belgrad, competitorii direcți ai Aeroportului Timișoara”. Ce spune despre...

Jichici: ”Budapesta și Belgrad, competitorii direcți ai Aeroportului Timișoara”. Ce spune despre șoseaua de centură VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Consilierul local Ciprian Jichici a ”ridicat tonul” la conferința de presă de vineri, motivând acest lucru ca răspuns pe care trebuie să-l dea timișorenii la adresa Guvernului României, după ce acesta a lăsat România fără o serie de proiecte de infrastructură, care afectează grav și Timișoara atât din punct de vedere economic cât și pe alte planuri.

”Legat de proiectele de infrastructură ale Timișoarei, cred că este momentul să creștem puțin intensitatea luărilor de poziție referitoare la aceste proiecte, pentru că devine din ce în ce mai clar că Timișoara și mai ales interesele legitime ale timișorenilor sunt ignorate cu desăvârșire. Aș îndrăzni să spun că există chiar o bătaie de joc la adresa timișorenilor și a intereselelor lor, la nivelul guvernamental. Există două categorii de influențe nefaste asupra orașului nostru, cele indirecte și cele directe. La prima categorie se încadrează decizii care afectează zone întregi din România și Timișoara” susține Jichici.

Care este exemplul elocvent dat de consilierul local Ciprian Jichici, cu privire la o zonă întreagă defavorizată din toate punctele de vedere de Guvernul Ponta, în privința infrastructurii, puteți urmări în înregistrarea video de mai jos, de unde puteți afla și ce legătură are proiectul respectiv cu Timișoara.

”Un alt exemplu este transportul aerian. Situația Aeroportului Internațional Timișoara este una destul de dificilă, motivul principal fiind insolvența și, ulterior, falimentul unuia dintre cei mai importanți operatori care și-au desfășurat activitatea aici, fiind vorba despre CarpatAir. E o scădere dramatică, cu aproape 320.000 de pasageri. După trei ani de zile de la acest incident abia anul acesta ne vom putea apropia de numărul de 1.000.000 de pasageri cât era în perioada de vârf a Aeroportului. Ceea ce e grav este că Guvernul și Tarom refuză plasarea unei aeronave a companiei, care să facă legătura cu un hub internațional, cum ar fi Frankfurt, Amsterdam, Londra sau Paris. Asta în condițiile în care există o cere documentată pe studii de piață. Rezultatul este că un număr între 100.000 și 200.000 de pasageri aleg anual ca punct de plecare competitorii direcți Budapesta și Belgrad a explicat același consilier local. Din știrea video puteți afla și cum motivează Jichici faptul că aerporturile din cele două capitale a Ungariei, respectiv a Serbiei sunt competitoarele directe ale celui din Timișoara.

Dacă cele enumerate mai sus afectează Timișoara ca zonă de dezvolatare economică și socială indirect, Centru Intermodal și șoseaua de centură sunt amintite de Jichici ca proiecte care afectează în mod direct această latură.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=FF38_X5AuLg&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Cursa aeriana Timisoara – Bucuresti, cea mai frecventata ruta din Romania, in 2019

Bilantul traficului aerian de pasageri în transport intern, pe ruta Timișoara – București, în...

Aeroportul din Timisoara, in top! Zborul spre Bucuresti, cea mai frecventata cursa interna

Bilanțul traficului aerian de pasageri în transport intern, desfășurat pe Aeroportul Internațional ”Traian Vuia”...

Promisiuni de la Guvern: Ambulanta in fiecare comuna din Romania

Guvernul a adoptat un Memorandum privind instituirea schemei de ajutor de minimis pentru Programul...