Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialJudețul Timiș se pregătește să devină CEL MAI CURAT din România. Alătură-te...

Județul Timiș se pregătește să devină CEL MAI CURAT din România. Alătură-te campaniei inițiate de voluntarii EcoStuff

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Județul Timiș se pregătește de cea mai lungă și virulentă campanie de ecologizare care a avut loc vreodată în România!

”Începând de astăzi și până în 25 noiembrie vă vom cere sprijinul în identificarea cât mai clară a problemelor pe care le avem de rezolvat în Timiș, pentru a reuși să facem din el cel mai curat județ din România” se arată pe pagina de Facebook TM1000. De ce ”TM1000”? Pentru că organizatorii acestei campanii vor ca pe parcursul a 1.000 de zile să facă din Timiș cel mai curat județ din România.

Conform Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, politica naţională în domeniul gestionării deşeurilor trebuie să se subscrie obiectivelor politicii europene în materie de prevenire a generării deşeurilor şi să urmărească reducerea consumului de resurse şi aplicarea practică a ierarhiei deşeurilor. Principiul acţiunii preventive este unul din principiile care stau la baza OUG 195/2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare, iar Directiva 2008/98/CE privind deşeurile, transpusă în legislaţia naţională prin Legea nr.211/2011 privind regimul deşeurilor, prezintă ierarhia deşeurilor care “se aplică în calitate de ordine a priorităţilor în cadrul legislaţiei şi al politicii în materie de prevenire a generării şi de gestionare a deşeurilor, astfel: prevenirea, pregătirea pentru reutilizare, reciclarea, alte operaţiuni de valorificare, de exemplu valorificarea energetică şi eliminarea”, se arată pe site-ul instituției, acolo unde puteți citi mai multe informații cu privire la acest subiect.

Campania de curățare a județului Timiș așteaptă răspunsi, pe pagina de Facebook TM1000, în formatul ”[Localitate] – [Problemă] pentru a ne ușura centralizarea. Comentariile ne dorim să fie constructive” anunță organizatorii.

Pagina de Facebook TM1000 poate fi apreciată dând click AICI, iar cei interesați să rămână ”la curent” cu noutățile campaniei sau să se implice activ în cadrul acesteia, sunt rugați să apese butonul ”Like”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

VIDEO Cu gluga pe cap, a aruncat o roaba de gunoi la coltul strazii, la Timisoara

Un timișorean a fost sancționat de polițiștii locali cu 3.000 de lei după...

Si-a aruncat salteaua la drumul mare. A primit amenda maxima de la Politia Locala

Un bărbat a fost sancționat de polițiștii locali după ce a fost surprins abandonând...

La Timisoara se strang fonduri pentru a oferi un pranz cald elevilor defavorizati. Doneaza!

A fost lansată cea de-a patra ediție a campaniei de strângere de fonduri ”O...