Elevii de la Liceul Nikolaus Lenau își schimbă ”casa”, la iarnă. Clădirea în care învață intră în reabilitare VIDEO

- Advertisement -

Elevii liceului timișorean Nikolaus Lenau, care studiază în clădirea de pe strada Gheorghe Lazăr, vor fi mutați într-o clădire ce se vrea a fi demolată. Aceasta ar putea fi, pe scurt, povestea care este pe cale să înceapă în materie de instituții de învățământ care urmează să intre în procesul de reabilitare.

Clădirea Liecului Nikolaus Lenau situată pe strada Gheorghe Lazăr, nr. 2, intră în reabilitare, așa cum se cunoaște deja de ceva timp, urmând ca elevii care studiază acolo să fie mutați pe perioada reabilitării într-un alt corp de clădire, imobil care a stârnit controverse puternice în ultima perioadă, după ce Primăria Timișoara a anunțat că este pe cale să-l demoleze, pentru a face loc acolo unui hotel de cinci stele.

Astfel, elevii din clădirea Liceului de pe strada Gh. Lazăr vor fi mutați, începând din această iarnă, în clădirea fostului Liceu de Arte Plastice, însă situația ar urma să dureze numai până la vară, când, speră edilul timișorean, lucrările de reabilitare să se încheie. ”Am solicitat Fundației Caritatea să ne permită să mutăm activitatea școlară, temporar, până la sfârșitul anului școlar curent, în clădirea unde a funcționat Liceul de Arte Plastice, clădire care aparține fundației, pentru a elibera clădirea Lenau de pe strada Gh. Lazăr, astfel încât să se poată desfășura acolo, așa cum se cuvine, lucrările de reparații, ample, pe care le avem în execuție” a afirmat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Vezi înregistrarea video unde Robu spune care sunt investițiile pe care le va face Primăria în reabilitarea clădirii instituției de învățământ și de ce dorește să mulțumească public Fundației Caritatea!

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

O noua linie de transport scolar la Timisoara. Apare traseul S11!

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) a anunțat, cu...

Liceul Vlad Tepes din Timisoara are sase noi sali de clasa, la debut de an scolar

Elevii liceului ”Vlad Țepeș” din Timișoara încep noul an...

Liniile metropolitane M36 si M46 isi modifica orarul pentru elevii din Sanmihaiu Roman si Sag

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) şi primăriile comunelor...

Linii de transport scolar cu trasee prelungite in cartierele Plopi si Ronat, la Timisoara

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) anunță că, începând...

Din aceeași categorie

Categorii Populare