strada-modernizata-robu

Elevii liceului timișorean Nikolaus Lenau, care studiază în clădirea de pe strada Gheorghe Lazăr, vor fi mutați într-o clădire ce se vrea a fi demolată. Aceasta ar putea fi, pe scurt, povestea care este pe cale să înceapă în materie de instituții de învățământ care urmează să intre în procesul de reabilitare.

Clădirea Liecului Nikolaus Lenau situată pe strada Gheorghe Lazăr, nr. 2, intră în reabilitare, așa cum se cunoaște deja de ceva timp, urmând ca elevii care studiază acolo să fie mutați pe perioada reabilitării într-un alt corp de clădire, imobil care a stârnit controverse puternice în ultima perioadă, după ce Primăria Timișoara a anunțat că este pe cale să-l demoleze, pentru a face loc acolo unui hotel de cinci stele.

Astfel, elevii din clădirea Liceului de pe strada Gh. Lazăr vor fi mutați, începând din această iarnă, în clădirea fostului Liceu de Arte Plastice, însă situația ar urma să dureze numai până la vară, când, speră edilul timișorean, lucrările de reabilitare să se încheie. ”Am solicitat Fundației Caritatea să ne permită să mutăm activitatea școlară, temporar, până la sfârșitul anului școlar curent, în clădirea unde a funcționat Liceul de Arte Plastice, clădire care aparține fundației, pentru a elibera clădirea Lenau de pe strada Gh. Lazăr, astfel încât să se poată desfășura acolo, așa cum se cuvine, lucrările de reparații, ample, pe care le avem în execuție” a afirmat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Vezi înregistrarea video unde Robu spune care sunt investițiile pe care le va face Primăria în reabilitarea clădirii instituției de învățământ și de ce dorește să mulțumească public Fundației Caritatea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here