Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialACL Timiș reclamă desigilarea urnei cu buletinele de vot de la Variaș,...

ACL Timiș reclamă desigilarea urnei cu buletinele de vot de la Variaș, dar și posibila mituire a alegătorilor, la Denta FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Alianța Creștin Liberală a mai depus două sesizeări către BEJ Timiș pentru două posibile fraude sesizate de membrii secțiilor de votare din județ.

”În baza prevederilor Legii nr. 370 din 2004 republicată pentru Alegerea Preşedintelui României, vă solicităm să efectuați verificări în secția de votare 586 din Variaş cu privire la împrejurarea că urna secţiei a fost desigilată de la ora deschiderii secţiei de votare şi până la ora 12 aproximativ. Ulterior, un observator aflat în secţie a semnalat acest lucru şi urna a fost sigilată conform dispoziţiilor legale.

Menționăm că datele generale colectate de reprezentanții ACL Timiș indică posibile fraude electorale săvârșite pe raza secţiei de votare menționate. Această împrejurare poate indica și posibilitatea săvârșirii unor infracțiuni electorale conform Codului Penal. Vă rugăm să luați măsuri imediate pentru verificarea situației de fapt” se arată în prima dintre cele două fapte sesizate.

Cea de-a doua sesizare făcută către BEJ Timiș spune că în secțiile de votare 380 şi 381 din localitatea Denta a fost semnalată de către reprezentanții ACL ”săvârşirea de către persoane neidentificate a infracţiunii de corupere a alegatorilor si fraudă la vot”

”În localitatea Denta au fost sesizate persoane neidentificate care au intrat în incintele secţiilor de votare nr. 380 si 381 pentru a vota. Ulterior votarii, toti au intrat în clubul vânătorilor aflat în vecinatate, unde au fost văzuți primind sume de bani și băuturi alcoolice ca recompensă pentru vot” susține ACL Timiș în cea de-a doua sesizare transmisă Biroului Electoral Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Scandal monstruos! (Pseudo)alegeri și (pseudo)câștigători în PNL Timiș, sub bagheta magică a aventurierului Alin Nica

Circul a început de azi-dimineață, chiar în fața fostului cinematograf  ”Capitol” din Timișoara, acolo...

Aliante electorale pentru primariile din Sag si Mosnita Noua

Pro România Timiș a stabilit în aceste zile două alianțe în ceea ce privește...

Batalie in doi pentru functia de rector al Universitatii Politehnice din Timisoara

Calendarul alegerilor academice din Universitatea Politehnica Timișoara aduce, în această perioadă, procesul de constituire...