Consiliul Județean Timiș (CJT) anunță că a fost emisă autorizația de construire pentru lărgirea la patru benzi a Drumului Județean DJ 592, care leagă Timișoara de comuna învecinată Moșnița Nouă.

Una dintre cele mai importante investiții ale Consiliului Județean pentru timișoreni a primit autorizație de construire. Este vorba despre modernizarea drumului județean Timișoara – Moșnița Nouă, pe o lungime de 4.1 km,, lucrare cu o valoare estimată la 34.000.000 lei, care urmează să intre în licitație în termen de o lună.

Pentru că nu este o lucrare ieftină, fondurile necesare execuției vor fi asigurate din bugetul CJT, dar și din bugetul Programului Național de Dezvoltare Locală – PNDL.

Conform proiectului, vor fi realizate sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete și iluminat public pe întreg traseul. În plus, vor fi plantați peste 1.000 de arbori și se vor amenaja accese către străzile laterale și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului. De asemenea, lucrarea prevede atât alveole pentru staționarea autovehiculelor, cât și stații pentru transportul în comun.

”Depunem toate eforturile pentru a se putea lucra la drum încă din acest an. În lipsa unor contestații, vom avea constructor desemnat în câteva luni. Știm că răbdarea oamenilor este limitată, pe bună dreptate. Acest drum trebuia să fie lărgit acum mulți ani. Cel mai bun lucru pe care-l putem face este să lucrăm la turație maximă și să dăm drumul la cât mai multe lucrări importante pentru timișeni”, a declarat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.