Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Legea Referendumului publicată în Monitorul Oficial

- Advertisement -

După ce preşedintele Traian Băsescu a semnat sâmbătă 14 decembrie decretul prin care promulga Legea Referendumului, aceasta a fost publicată în Monitorul Oficial astăzi, luni 16 decembrie.

Noua Lege a Referendumului prevede că referendumul este valid dacă la urne se prezintă 30% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale. Curtea Constituţională a prevăzut un termen de un an de zile pentru intrarea în vigoare a legii. Anul începe cu data publicării actului normativ în Monitorul Oficial, astfel legea poate fi pusă în acţiune de abia din 15 decembrie 2014. Până atunci rămân în vigoare prevederile actualele prevederi conform căruia cvorumul trebuie să fie minim 50% şi nu 30%.

În acest context, revizuirea Constituţiei va puta fi adoptată anul viitor printr-un referendum şi deodată cu alegerile prezidenţiale doar dacă 50% din persoanele înscrise pe listele electorale permanente se vor prezenta la vot, deoarece modificările legii referendumului nu pot fi puse în aplicare până la data alegerilor prezidenţiale.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore