Liman Bike Race – cel mai spectaculos concurs de mountain-bike din Banat, gata de start

- Advertisement -

Asociaţia Liman Bike Race organizează duminică, 12 mai 2013, cu începere de la ora 11:00, cea de-a 13-a ediţie a concursului de mountain-bike ”Liman Bike Race”.

Evenimentul se desfăşoară pe cinci categorii de vârstă, plus elitele, care se vor întrece pe un traseu de peste 30 de kilometri. Acesta porneşte din Complexul Turistic ”Valea lui Liman”, prin pădure înspre Româneşti – Baloşeşti şi cu revenire la ”Valea lui Liman”.

”Anul trecut am avut 388 de participanţi. În acest an aşteptăm ca numărul lor să se apropie de 500, având în vedere că numai on-line s-au înscris deja 364 de concurenţi, cu 100 mai mulţi ca anul trecut. Înscrieri se vor face şi în dimineaţa concursului la Valea lui Liman, până la ora 10:45”, spune Alin Roşu, unul dintre organizatori.

Traseul de 30 de km este curăţat, marcat şi pregătit pentru concurenţi. Are aproximativ 60% coborâre, însă diferenţa de nivel ajunge undeva la 1.000 de metri.

Categoriile ”Kids” (sub 10 ani) şi ”Junior” (10-14 ani) vor avea un traseu adaptat vârstei şi start separat, după cel al categoriilor superioare. Categoria ”Elite” va face două tururi, iar categoriile ”Young” (14-18 ani), ”Senior” (18 – 35 ani) şi ”Veteran” (peste 35 ani), feminin şi masculin, vor efectua câte un tur.

Nu se percepe taxă de înscriere, iar premiile vor consta în bani şi obiecte specifice.

Cei care ajung la ”Valea lui Liman” se pot caza în complexul turistic care oferă 80 de locuri în regim hotelier şi 60 de locuri în căsuţe sau se pot campa cu cortul în locuri la liber sau private (10 lei de cort) din apropierea zonei de start.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare