”Linia întâi” din Partidul Miscarea Populara Timis, RUȘINEA electorala a Banatului

- Advertisement -

Partidul fostului președinte Traian Băsescu, Mișcarea Populara, a devenit în pre-campania electorala din această vară unul dintre cele mai rușinoase din regiune.

Propunerile PMP Timiș pentru alegerile locale sunt, printre alții: Cornel Sămărtinean pentru președinția Consiliului Județean Timiș, ”Ministrul” Alexandru Mutruc pentru fotoliul de primar al Timișoarei, în timp ce primul loc pe lista pentru Consiliul Județean Timiș este Dumitru Boboi, un necunoscut care trebuie să se documenteze pentru a răspunde la întrebarea simplă ”ce profesie aveți?”!

Scena politică românească se află într-o mizerie tot mai mare, iar asta nu e greu de constatat pentru mai nimeni, fapt ce nu o ocolește nici pe cea locală a județului Timiș.

După ce anii trecuți am avut parte de un președinte de consiliu județean un fost buldozerist (muncitor pe buldozer), sau un primar al celei mai importante urbe din tot Banatul care a ”donat” jumătate din Centrul Timișoarei rromilor deveniți multimilionari în euro, nici în anul pandemic 2020 nu ne dezicem de tot felul de ”dubioși” care se zbat să ajungă pe aceleași fotolii călduțe din instituțiile publice care ”orientează” banii timișorenilor și ai timișenilor.

O formațiune politică ce ”dă cu bâta-n baltă” rău de tot este Partidul Mișcarea Populară, formațiunea politică creată de fostul președinte al României, Traian Băsescu. În ”analiza” de astăzi vă prezentăm trei dintre cei mai ”importanți” oameni pe care PMP îi propune să conducă destinele celui mai vestic județ al României.

Vă prezentăm trei personaje ciudate pe care PMP îi propune pentru cele mai importante locuri decizionale în politica locală. Primul este fostul pedelist Cornel Sămărtinean, candidatul PMP la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Deputatul PMP a provocat, în 13 noiembrie 2016, un accident în centrul Timișoarei, lovind un bărbat care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni, chiar lângă Catedrala Mitropolitană.

Desigur că, la momentul accidentului, deputatul a declarat polițiștilor că nu el a condus vehiculul, ci șoferul său, declarându-l pe acesta vinovat, pentru ca după circa o săptămână, Sămărtinean să-și revină din ”amnezie” și să spună adevărul oamenilor legii. Cine era șoferul lui Cornel Sămărtinean la acea vreme? Întrebare de nota 10! Alexandru Mutruc, al doilea ”specimen” de pe lista noastră de astăzi. ”Ministrul” Alexandru Mutruc s-a lansat în politică, așa cum spuneam mai sus, ca șofer al fostului pedelist Cornel Sămărtinean.

Candidat și susținut de PMP pentru fotoliul de primar al Timișoarei, Mutruc este nimeni altul decât cel dispus, cu patru ani în urmă, să meargă la închisoare pentru șefu’! De partid! După ce a ”absolvit” examenul accidentului, Sămărtinean l-a promovat pe Mutruc șef de cabinet, după care, mai nou, ”Ministrul” Alexandru Mutruc a ajuns, nu reușim să înțelgem cum, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Altfel, așa cum scriu și colegii noștri de la stiridetimisoara.ro, Mutruc își face campanie electorală cu afișe pe care scrie ”Ministrul Alexandru Mutruc” ceea ce ne face să presupunem că pe pretendentul la scaunul de întâi gospodar al Timișoarei îl cheamă Ministrul, Mutruc nedeținând această funcție.

Al treilea, dar nu cel din urmă este ”întâiul” listei pentru Consiliul Județean Timiș: Dumitru Boboi. Un personaj care a părut dispus să ofere partidului suma de 20.000 de euro pentru a fi eligibil de pe prima poziție, după cum susține consilierul județean Tiberiu Lelescu, care a dezvăluit colegilor de la Renașterea Bănățeană că i s-a solicitat suma amintită pentru a prinde un loc eligibil pe listele PMP Timiș la CJT.

Pentru că Lelescu a refuzat să plătească în contul PMP Timiș cei 20.000 de euro, ”deschizător” de listă la CJ Timiș a ajuns Dumitru Boboi. Cine este acesta? Noi nu am auzit de personaj, dar asta nu înseamnă că dacă a fost dispus să plătească o astfel de sumă partidului Mișcarea Populară, nu va fi dispus să facă ”totul” și pentru timișenii care vor vota acest partid.

Prin ce s-a remarcat Boboi, însă, a fost răspunsul la întrebarea: ”Care este profesia dumneavoastră și ce studii aveți?”, care a venit PROMPT: ”Lăsați-mă cinci minute ca să mă documentez!”. Stai! Cum? Să te documentezi cu ce te ocupi și pe la ce școli ale vieții ai dat??? Ei bine, dragi timișoreni și timișeni, asta ne servește PMP Timiș!

PS: Domnul Boboi, care se vrea prim consilier județean a terminat un… liceu!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare