Se lanseaza primul manual de educatie rutiera pentru copii

- Advertisement -

Asociația EDIT prin proiectul ,,Ora de Educație Rutieră”, inițiativă parte a Programului Național ,,România în Siguranță” și Editura Corint lansează primul manual de educație rutieră pentru copii – Ora de Educație Rutieră. Vio și Rică prin oraș.

Manualul, singurul de acest gen tipărit în ultimii zece ani, conține ilustrații, teorii și activități pentru dezvoltarea educației rutiere la copii, cu accent pe responsabilitate.

Elementele și siguranța din trafic, semnalele polițistului, folosirea tehnologiei pe stradă sau regulile în cazul transportului cu bicicleta sunt doar câteva dintre subiectele explicate pe înțelesul celor mici.

,,Acest manual reprezintă încununarea eforturilor depuse pentru inițiativa Ora de educație rutieră – cel mai structurat proiect de acest gen. Ne dorim pentru generațiile care vin să învețe despre siguranţa lor, despre cum pot avea singuri grijă de ei şi cum pot evita riscurile în trafic. Suntem încrezători pentru că avem alături cadre didactice și părinți care se implică activ în educarea copiilor și sperăm ca în timp să reușim să îmbunătățim statisticile îngrijorătoare din acest moment”, a spus Liviu Zorilă, fondatorul Asociației EDIT.

„Ne bucurăm să aducem pe piața din România, împreună cu Asociația EDIT, un material unic, extrem de util copiilor, părinților și cadrelor didactice. Având ca îndrumători două personaje super simpatice, vulpița Vio și iepurașul Rică, siguranța în trafic și respectarea regulilor de circulație devin acțiuni normale, care transformă orice copil într-un cetățean responsabil. Vă invităm să pornim împreună la drum!”, Flori Mihalache, director PR Editura Corint.

Conform Raportului Comisiei Europene despre statisticile privind siguranța rutieră pentru anul 2019, publicat la data de 11 iunie 2020, România se situează pe ultimul loc al clasamentului.

Astfel, România este cea mai nesigură țară în ceea ce privește siguranța rutieră cu 96 de decese la milionul de locuitori, cifră ce reprezintă aproape dublul mediei UE, care este de 51 de decese la milionul de locuitori. Mai mult, aceste cifre ridicate au impact și la nivel financiar, costurile sociale estimate ale accidentelor de circulație din România, conform Autorității Rutiere Române, fiind în jurul valorii de 1.082.964,44 euro/deces și 168.569,09 euro/accident grav.

O parte semnificativă a profitului rezultat în urma comercializării acestei cărți va fi reinvestită pentru a implementa proiectul „Ora de Educație Rutieră” în cât mai multe grădinițe și școli din toată țara.
,,Ora de Educație Rutieră” este un proiect dezvoltat de Asociația EDIT, implementat în parteneriat cu Poliția Română, I.G.S.U și Ministerul Educației și Cercetării. În total, prin intermediul acestui proiect am ajuns la peste 100.000 de beneficiari.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=rFydZTnhlaQ&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Poliția Rutieră Timiș a tăiat în carne vie

E greu de crezut că și azi mai sunt...

Arsi la buzunar pentru nepurtarea mastii

Polițiștii din Timiș, alături de celelalte instituții cu atribuții...

Baut, drogat si cu gura mare! Asa l-au prins politistii pe un conducator auto, la Timisoara VIDEO

Pe parcursul weekend-ului recent încheiat, polițiștii rutieri au acționat...

Peste 500 de sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri sâmbătă noaptea

Polițiștii Serviciului Rutier Timiș au organizat o acțiune pe...

Mort de beat la volan, a provocat un accident pe strada Iosif Vulcan din Timisoara

Accident de circulație, luni după-masă, pe strada Iosif Vulcan...

Bărbat de 70 de ani, decedat în urma unui accident rutier, la Timişoara

Accident mortal, joi după-masă, la intersecția străzilor Ardealul și...

Din aceeași categorie

Categorii Populare