Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Mini-târg de carte cu iz sârbesc la Bastionul Theresia

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Devoratorii de literatură se vor putea delecta cu un eveniment la care vor participa nume importante din beletristica sârbească şi romană, precum şi de cele 15 edituri sârbeşti din Belgrad, Novi Sad, Budapesta şi Timişoara. Evenimentul se derulează vineri şi sâmbătă (15-16 noiembrie 2013) începând cu orele 18:30.

Vizitatorii vor putea să cunoască activitatea mai multor edituri renumite din Serbia cât şi activitatea editorială a sârbilor din România şi Ungaria. Organizatorii au prevăzut şi un moment special dedicat aniversărilor a 3 importanţi scriitori sârbi: Petar Petrovič Njegoš, Jovan Dučić şi Miloš Crnjanski.

În cadrul Mini-târgului va avea loc şi o seară literară româno-sârbă la care vor participa importanţi scriitori sârbi şi români din cele două ţări.
Mini-târgul de Carte Sârbească este unul din douăzeci de evenimente – concerte, spectacole de teatru,  proiecţii de filme şi de muzică corală şi folclor tradiţional al sârbilor, vernisaj de expoziţie – prezentate de renumiţi artişti din Serbia cărora se vor alătura cele mai importante formaţii culturale sârbeşti din România.

În felul acesta Zilele Culturii Sârbe la Timişoara rămân una din cele mai importante manifestări ale culturii sârbe din ţara noastră şi din Europa.

sursa foto:timnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare