5.2 C
Timișoara
vineri, februarie 21, 2020

FOTO/VIDEO Scandalos! La Poliţia Rutieră din Timişoara mori cu dreptatea în mână, iar alţii scapă cu „bileţelul împachetat”

LIFESTYLE

Vacantele achizitionate online, mai scumpe cu 4%. Cele offline, plus 22%, fata de 2018

La nivel mondial, industria turismului online a crescut, de la an la an, iar în 2020...

Start-up-ul romanesc FLOW face concurenta Societatii de Transport Public Timisoara, cu trotinete

FLOW, serviciul de închiriere de trotinete electrice a ajuns și în vest. Timișorenii se pot bucura...

Uber Eats se lanseaza in Timisoara

Uber România anunţă extinderea Uber Eats, serviciul global de livrare de mâncare, în Timișoara. Începând de...
Voceahttps://www.voceatimisului.ro/
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

Incident ieşit din comun în această seară la sediul Poliţiei Rutiere din Timişoara. Totul a pornit de la un accident „minor” petrecut în sensul giratoriu de la intrarea pe Calea Şagului.

Un şofer din Timişoara, aflat la volanului autoturismul personal, un Volkswagen Passat traversa sensul giratoriu venind dinspre Calea Şagului cu intenţia de a se îndrepta spre Bulevardul Iuliu Maniu. După ce-a virat stânga, de pe Bulevardul 16 Decembrie 1989, un autoturism Audi, pătrunde în giraţie fără a da prioritate, aşa cum este legal, normal şi logic, celor care virau pe lângă sensul giratoriu, deşi are şi semn „Cedează Trecerea”, şi-l loveşte pe timişorean, rezultând un mic accident cu pagube materiale relativ reduse.

Cei doi şoferi nu ajung la un consens în ceea ce priveşte despăgubirea, posesorul Passat-ului ştiind că are dreptate, merg la Poliţia Rutieră pentru a-şi susţine punctul de vedere. Odată ajunşi acolo, fiecare urmează procedura standard, desenând fiecare pe formularul oamenilor legii ce s-a întâmplat.

Până aici nimic ieşit din comun, dar deodată apare „mătuşa”. Mătuşa tânărului aflat la bordul autoturismului Audi, un puşti de circa 20 de ani, recent venit pe meleaguri mioritice din Canada.

Femeia a ieşit puţin din sală pentru a vorbi la telefon, iar după circa trei minute revine si il pune pe „nepot” să-şi refacă formularul, acesta modificând desenul, pe care, ulterior l-a predat agentului aflat la ghişeu, dar în afara acestui formular este curios că a mai fost adăugată o bucată de hârtie, conform spuselor unui martor. „Un plic, o foaie îndoită, un bileţel, nu am văzut forte bine, dar sunt sigur că a „dat” ceva mai mult decât era necesar – adică acel formular pe care toţi şoferii implicaţi într-un accident desenează cum s-a petrecut totul” ne-a relatat acesta.

„Sunt şofer profesionist din 1989. Nu am avut niciodată un accident şi nici nu am plătit vreodată o amendă pentru că sunt cu adevărat profesionist” ne-a povestit şoferul Passat-ului care a fost anunţat între timp de poliţişti că el este vinovat pentru accident, deşi puştiul venit din Canada nu a cedat trecerea vehiculelor aflate în mers în interiorul sensului giratoriu. „Nu vreau să mor cu dreptatea în mână, sunt dispus să merg mai departe, vreau să merg în audienţă la şeful Poliţiei, nu e normal ce mi se întâmplă. Plătesc taxe şi impozite la timp, nu am datorii la nici o instituţie şi ei îşi bat joc de mine! Cum să-mi spună că eu sunt vinovat când el a intrat în mine din spate? Ăsta e jaf la drumul mare. Nu e vorba de pagubă, maşina se repară şi nu costă o avere, dar nu se mai poate aşa… în ţara asta mori cu adevărul în braţe”.

Martorul care a asistat la scena „înmânării” bileţelului sau ce-o fi fost acel „supliment” a răbufnit apoi: „Sunt camere de luat vederi în această sală, trebuie să se vadă ce era în, sau pe, acea hârtie înainte de a fi predată personalului de la ghişeu” a spus acesta revoltat.

Codul Rutier valabil la această oră în România, spune, la Secţiunea a 2-a, Reguli pentru circulatia vehiculelor, punctul 7: „Intersecţii şi obligaţia de a ceda trecerea:
Art.55. – Intersecţiile sunt:
a) cu circulaţie nedirijată;
b) cu circulaţie dirijată. În această categorie sunt incluse şi intersecţiile în care circulaţia se desfăşoară în sens giratoriu.
Art.56. – La apropierea de o intersecţie conducătorul de vehicul trebuie să circule cu o viteză care să îi permită oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participanţilor la trafic care au acest drept.
Art.57. – (1)…
(4) În intersecţiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate faţă de cele care urmează să pătrundă în intersecţie”.

1 COMENTARIU

  1. Se pare ca este o traditie la rutiera din Timișoara. Ceva asemanator am patit si eu prin 2010, lovit fiind din spate de un livrator de pizza. Bineînțeles ca am fost vinovat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

TIMISUL DE IERI

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre cele mai grandioase şi fascinante locuri. Acolo unde se întâlnesc...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea şi împlinirea în dragoste, Sânzienele marchează începutul anotimpului însorit plin de culoare şi rod al...

Pajiştea cu narcise de la Băteşti, locul de poveste unde florile cresc inexplicabil

Situată la 800 m de DN 68A, între oraşul Făget şi comună Margina, pajiştea cu narcise de la Băteşti este o arie protejată de...

Conacul Petala din Clopodia, fărâme din istoria bănăţeană

Situat în apropierea graniţei cu Serbia, la limită cu judeţul Caraş-Severin, satul Clopodia datează din 1598 în acea perioadă, zona Banatului fiind sub ocupaţie...

Câteva mituri şi legende urbane ale Timişoarei

Superstiţiile şi poveştile transmise prin viu grai din generaţii în generaţii, deşi au la rădăcină mai mult sau mai puţin adevăr,...