Ministerul Finantelor Publice lanseaza noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populatiei. Neimpozabile!

- Advertisement -
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat că cele trei titluri de stat ”Tezaur” urmează să fie emise luni, 4 februarie 2019, cu scadențe la 2, 3 și 5 ani, urmând a avea dobânzi anuale de 4%, 4,5%, respectiv 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Noile titluri de stat ”Tezaur” vor pot fi cumpărate între 4 și 22 februarie 2019 de la unitățile Trezoreriei Statului, dar și între 4 și 21 februarie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Poștei Române, din mediul urban, și până în 20 februarie 2019 la cele din mediul rural.

Conform MFP, sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. ”Investitorii” au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat care sunt lansate în data de 4 februarie 2019 sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă această calitate.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturitățile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

ANAF finalizează procesul de restituire a taxei auto. Peste 6 miliarde de lei, restituți

Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală...

Ușoară creștere pentru euro, în luna aprilie

Euro a crescut cu un ban, față de finalul...

Dolarul se apropie rapid de 3,6 lei

Astfel, cursul monedei americane a crescut de la 3,5277,...

Săptămâna trecută, leul a avut o evoluție stabilă faţă de euro

Volatilitatea redusă a cursului, care a fluctuat între un...

Dolarul îşi grăbeşte aprecierea

În primele trei şedinţe din octombrie, moneda americană s-a...

Din aceeași categorie

Categorii Populare