Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ministrul Transporturilor a cerut reanalizarea „legii dronelor”: „Consider că trebuie corectată”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a decis să ceară reanalizarea Ordinului 8 din ianuarie 2014 privind stabilirea condiţiilor de operare în spaţiul aerian naţional a aeronavelor civile monitorizate fără pilot la bord.

Ţinând cont de numeroasele sesizări primite de la cluburile de aeromodelism, dar şi de la alţi profesionişti care utilizează aparate de zbor fără pilot cu greutate mică (drone), în scopuri comerciale (filmări), ministrul transporturilor a cerut de la experţii şi responsabilii din minister, soluţii la problemele ridicate de aceştia.

Prin urmare, subsecretarul de stat Constantin Matei, coordonator pe domeniul aviaţiei va iniţia o serie de discuţii cu reprezentanţi ai acestor asociaţii, pentru a asculta punctele lor de vedere şi a analiza consecinţele ordinului asupra activităţii de aeromodelism. În urma acestor întâlniri vor fi luate măsuri corectoare ce vor fi comunicate public. „Cred că aeromodelismul este un sport deosebit de nobil, ceea ce presupune o anumită distanţare faţă de reglementarea care vizează dronele ce execută misiuni tehnice. Consider că acest lucru trebuie corectat”, a declarat Ramona Mănescu, Ministrul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Primăria Timișoara vrea să preia șantierul Centurii de Vest! A făcut deja o solicitare Ministerului Transporturilor

Primăria Timișoara a transmis Ministerului Transporturilor un memoriu prin care solicită preluarea execuției lucrărilor...

Secretar de stat ALDE: 16 milioane de lei pentru reabilitarea Garii de Nord din Timisoara

Ovidiu Sîrbu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și președinte ALDE Timișoara, a anunțat...

Primarul Robu, nemulţumit după întâlnirea de la Ministerul Transporturilor pe tema vaporaşelor

În doar câteva săptămâni am putea circula legal cu vaporaşele pe Bega. Este promisiunea...