Ministrul Transporturilor a cerut reanalizarea „legii dronelor”: „Consider că trebuie corectată”

0
570

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a decis să ceară reanalizarea Ordinului 8 din ianuarie 2014 privind stabilirea condiţiilor de operare în spaţiul aerian naţional a aeronavelor civile monitorizate fără pilot la bord.

Ţinând cont de numeroasele sesizări primite de la cluburile de aeromodelism, dar şi de la alţi profesionişti care utilizează aparate de zbor fără pilot cu greutate mică (drone), în scopuri comerciale (filmări), ministrul transporturilor a cerut de la experţii şi responsabilii din minister, soluţii la problemele ridicate de aceştia.

Prin urmare, subsecretarul de stat Constantin Matei, coordonator pe domeniul aviaţiei va iniţia o serie de discuţii cu reprezentanţi ai acestor asociaţii, pentru a asculta punctele lor de vedere şi a analiza consecinţele ordinului asupra activităţii de aeromodelism. În urma acestor întâlniri vor fi luate măsuri corectoare ce vor fi comunicate public. „Cred că aeromodelismul este un sport deosebit de nobil, ceea ce presupune o anumită distanţare faţă de reglementarea care vizează dronele ce execută misiuni tehnice. Consider că acest lucru trebuie corectat”, a declarat Ramona Mănescu, Ministrul Transporturilor.

Spune-ţi opinia civilizat!