ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Moaştele Sfinţilor Constantin şi Elena la Catedrala mitropolitană din Timişoara

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Sfinții Împărați Constantin și Elena este o sărbătoare în caledarul bizantin (folosit de Bisericile Ortodoxe și de Bisericile Unite cu Roma), fixată pe data de 21 mai. Sărbătoarea îi evocă pe împăratul Constantin cel Mare și pe mama sa, Elena Augustă.Constantin cel Mare s-a născut în Serbia în jurul anului 274. A devenit suveran al întregului Imperiu Roman.Legenda spune că în ajunul luptei cu Maxenţiu, Constantin a văzut pe cer ziua, în amiaza mare, o cruce luminoasă deasupra soarelui cu inscripţia: „în hoc signo vinces” (prin acest semn vei birui). Noaptea, în timpul somnului, i se descoperă Hristos, cerându-i să pună semnul sfintei cruci pe steagurile soldaţilor. Dând ascultare poruncii primite în vis, iese biruitor în lupta cu Maxenţiu. Pe Arcul de Triumf al lui Constantin, care se păstrează la Roma, se afla inscripţia: „instinctu divinitatis” = „prin inspiraţie divină”, ce descoperă cum a fost câştigată victoria asupra lui Maxenţiu.Cea mai însemnată realizare a împăratului Constantin a fost Edictul de la Milano (313), prin care creştinismul ajunge să fie recunoscut de stat.

La solicitarea IPS Nicolae, Mitropolit al Banatului, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, unde toţi credincioşii se vor putea închina la ele.Delegaţia patriarhală va fi condusă de Prea Sfinţitul Părinte Varsanufie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Slujbele oficiate cu acest prilej se vor desfăşura după următorul program:

Duminică,8 decembrie

18:00- Întâmpinarea sfintelor moaşte la Catedrala mitropolitană

20:00-Săvârşirea slujbei Vecerniei cu Litie

22:00- Slujba Utreniei

24:00- Sfânta Liturghie

Luni,9 decembrie

8:00- Acatistul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena

9:00- Sfânta Liturghie arhierească

16:30- Slujba Vecerniei

17:30- Concert de colinde cu participarea coralei “Epifania” a Arhiepiscopiei Timişoarei

După Timişoara,în perioada 9-11 decembrie, racla cu părticele din moaștele Sfinților va fi dusă la Arad.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore