Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentMuzeul Satului Banatean, gazda unei noi editii a Targului Mesterilor Populari

Muzeul Satului Banatean, gazda unei noi editii a Targului Mesterilor Populari

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Muzeul Satului Bănăţean Timișoara vă invită la sfârșitul săptămânii, între 20 și 22 septembrie 2019, la a XIX-a ediție a Târgului Meșterilor Populari, unul dintre cele mai importante evenimente anuale ale muzeului.

Târgul Meșterilor Populari este un eveniment cu continuitate, care conservă tradiţiile meşteşugurilor artistice şi prilejuieşte reîntâlnirea cu cei mai reprezentativi meşteri populari din România din diferite zone etnografice ale ţării. La această ediție vor participa circa 60 de meșteri și artizani din toată țara, specializaţi în prelucrarea lutului, lemnului, osului, metalului, în crearea de ţesături, măşti, podoabe populare, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, instrumente musicale şi, nu în ultimul rând, gastronomie tradiţională.

Sâmbătă, pe 21 septembrie, între orele 10:00 – 11:00 va avea loc deschiderea festivă, iar evenimentul de va întinde pe durata întregii zile, pâna la ora 20:00, urmând ca a doua zi, duminică, expoziția cu vânzare să însuflețească pădurea din incinta muzeului de la ora 10:00 la 20:00, cu precizarea că între orele 13:00 și 14:00 va avea loc festivitatea de premiere a participanţilor, cu o tombolă cu premii constând din obiecte etnografice donate de meșterii populari participanți.

De altfel, programul evenimentului cuprinde muzică populară live, pe scena din incinta muzeului, intrarea la eveniment fiind liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare