Nicolae-Robu

După mai bine de 24 de ore de când societatea de termoficare Colterm a fost în imposibilitatea de a mai da apă caldă locuitorilor Timișoarei, din pricina unor datorii față de compania de gaz EON, primarul Nicolae Robu a ținut să facă niște lămuriri vis-a-vis de situația financiară a acestora. De asemenea, edilul spune că, de când a devenit primarul Timișoarei, lucrurile s-au îmbunătăți, iar EON putea să arate mai multă bunăvoință.

„Când am devenit primar, Colterm și RATT, erau în faliment. Prin măsurile luate am redresat relativ repede pe cea de-a doua, dar la Colterm problemele au persistat. Chiar dacă am îmbunătățit situația vizibil, am rămas alte datorii foarte vechi, care atrag după ele penalități substanțiale. În această situație, conducerea executivă a Colterm a fost focalizată pe plata în cât mai mare măsură a acestor penalități și nu a avut suficienți bani ca să plătească la timp cele 7 milioane, cât era la scadență din datoria de vreo 12 milioane existentă față de EON. Din cele 7 milioane, 3,5 milioane s-au plătit astăzi. Ieri s-a făcut comunicarea către EON că astăzi se va plăti o sumă de 3,5 milioane, dar ei nu au avut niciun fel de înțelegere. Eu cred că ar fi putut să aibă puțină înțelegere, văzând buna credință în relația cu ei. Îmi pare rău, este extrem de neplăcut pentru timișorenii afectați, inclusiv eu sunt abonat Colterm. Sperăm să depășim cât mai repede acest moment inacceptabil”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Situația neplăcută prin care au trecut timișorenii în aceste 24 de ore este una în urma căreia grijile vor persista, mai ales pentru că vine iarna. „Nu cred că există pericolul de a ne trezi în mijlocul iernii fără căldură, dar un răspuns mai bun pot da cei de la Colterm. Am declanșat o analiză. Dacă sunt vinovați cei de la Colterm, le voi cere demisia în numele cetățenilor timișoarei. Ei încearcă să obțină un credit bancar, mizând pe faptul că Primăria Timișoara va plăti subvențiile abonaților la timp. Dacă va obține creditul, nu există niciun risc la iarnă”, a susținut Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here