Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Nicolae Robu, NERĂBDĂTOR să decurgă licitațiile pentru pasajele Jiul și Popa Șapcă. Ce spune edilul Timișoarei despre principalele proiecte din oraș

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a ținut ieri o conferință de presă, prima transmisă live și pe Facebook. Edilul orașului de pe Bega este nerăbdător să înceapă să se lucreze la cele două proiecte care sunt în faza de licitație, unul de pe strada Jiul iar celălalt de pe Popa Șapcă.

„La licitația pentru contractarea firmei care să execute lărgirea pasajului Jiul pe sub calea ferată și lărgirea străzii Jiul, termenul de depunere a ofertelor este de 27 octombrie 2015. Toată documentația licitației a fost acceptată. Sperăm să acceptăm competitori serioși și să dăm drumul lucrării. Eu m-am bucurat când am văzut ce suport am din partea timișorenilor și mi-am asumat să dau drumul la două lucrări foarte mari, atât cea din zona Jiul cât și de pe Popa Șapcă. Sper ca perturbarea în oraș să fie minimizată. Se va simți în trafic că cele două treceri nu vor fi funcționale la întreaga lor capacitate”, a susținut Nicolae Robu.

Dacă proiectul de pe Popa Șapcă este în perioada de licitație, la cel de pe calea Martirilor stadiul respectiv s-a încheiat, chiar dacă nu se poate anunța încă cine a câștigat. „Sperăm că cel mult în maximum două săptămâni să fie lansată licitația pentru proiectul de pe Popa Șapcă, să curgă termenul pentru depunerea ofertelor. O altă importantă lucrare, cea de pe calea Martirilor are licitația în derulare, s-a stabilit un câștigător dar nu-l putem încă anunța. E încă perioada de depunere a contestațiilor până în data de 14 septembrie”, a adăugat primarul Timișoarei.

Alte lucrări importante în oraș se fac în jurul stadionului „Dan Păltinișanu”, acolo unde principalul obiectiv al primăriei Timișoara este de a elimina complet cursele ilegale de mașini. „Se lucrează la sensul giratoriu pe care l-am anunțat, dar ceea ce poate este mai degrabă nou, vreau să vă spun că se desfășoară lucrările de amenajare a acelui set de piste din jurul stadionului. Astfel vom putea pune punct folosirea acelei zone pentru curse ilegale de mașini, care au făcut mult necaz timișorenilor, punând în pericol viața celor care erau în zonă”, a spus Nicolae Robu.

Alte lucrări care vor avea loc în Timișoara și care se află în faza de predare a documentației sunt cele de pe strada Versului, podul nou peste Bega în zona Jiul. În amenajare sunt sensurile giratorii de pe calea Buziașului și pe calea Sever Bocu (Lipovei), care așteaptă să fie chiar finalizate.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=aik2H4hzbSs&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...