Nicolae Robu, NERĂBDĂTOR să decurgă licitațiile pentru pasajele Jiul și Popa Șapcă. Ce spune edilul Timișoarei despre principalele proiecte din oraș

Date:

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a ținut ieri o conferință de presă, prima transmisă live și pe Facebook. Edilul orașului de pe Bega este nerăbdător să înceapă să se lucreze la cele două proiecte care sunt în faza de licitație, unul de pe strada Jiul iar celălalt de pe Popa Șapcă.

„La licitația pentru contractarea firmei care să execute lărgirea pasajului Jiul pe sub calea ferată și lărgirea străzii Jiul, termenul de depunere a ofertelor este de 27 octombrie 2015. Toată documentația licitației a fost acceptată. Sperăm să acceptăm competitori serioși și să dăm drumul lucrării. Eu m-am bucurat când am văzut ce suport am din partea timișorenilor și mi-am asumat să dau drumul la două lucrări foarte mari, atât cea din zona Jiul cât și de pe Popa Șapcă. Sper ca perturbarea în oraș să fie minimizată. Se va simți în trafic că cele două treceri nu vor fi funcționale la întreaga lor capacitate”, a susținut Nicolae Robu.

Dacă proiectul de pe Popa Șapcă este în perioada de licitație, la cel de pe calea Martirilor stadiul respectiv s-a încheiat, chiar dacă nu se poate anunța încă cine a câștigat. „Sperăm că cel mult în maximum două săptămâni să fie lansată licitația pentru proiectul de pe Popa Șapcă, să curgă termenul pentru depunerea ofertelor. O altă importantă lucrare, cea de pe calea Martirilor are licitația în derulare, s-a stabilit un câștigător dar nu-l putem încă anunța. E încă perioada de depunere a contestațiilor până în data de 14 septembrie”, a adăugat primarul Timișoarei.

Alte lucrări importante în oraș se fac în jurul stadionului „Dan Păltinișanu”, acolo unde principalul obiectiv al primăriei Timișoara este de a elimina complet cursele ilegale de mașini. „Se lucrează la sensul giratoriu pe care l-am anunțat, dar ceea ce poate este mai degrabă nou, vreau să vă spun că se desfășoară lucrările de amenajare a acelui set de piste din jurul stadionului. Astfel vom putea pune punct folosirea acelei zone pentru curse ilegale de mașini, care au făcut mult necaz timișorenilor, punând în pericol viața celor care erau în zonă”, a spus Nicolae Robu.

Alte lucrări care vor avea loc în Timișoara și care se află în faza de predare a documentației sunt cele de pe strada Versului, podul nou peste Bega în zona Jiul. În amenajare sunt sensurile giratorii de pe calea Buziașului și pe calea Sever Bocu (Lipovei), care așteaptă să fie chiar finalizate.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare