Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Nicolae Robu a ținut să LĂMUREASCĂ situația cazului „Incuboxx”. Ce spune primarul Timișoarei despre cele două firme aflate în conflict

- Advertisement -

Ieri, la conferința de presă susținută de Nicolae Robu, după ce a fost audiat, acesta a ținut să acorde mai multe lămuriri referitoare la ceea ce s-a întâmplat în cazul proiectului realizat din fonduri europene, Incuboxx. În fața presei, edilul Timișoarei a explicat pas cu pas șirul evenimentelor, spunând într-un final că cel mai bine ar fi ca problemele să fie rezolvate între cele două firme, SAIFTIM SA și Flexik Automatic.

„La Incuboxx, atât eu cât și restul comisiei de recepție, ne-am deplasat în toate încăperile, am văzut toată aparatura, am aplicat legea privind recepția. Au fost anumite obiecții cu niște remedieri care trebuiau făcute și care au fost inclusive într-o anexă. Conform legii, comisia de recepție inspectează vizual, care s-a și făcut și s-au luat drept bune toate documentele care au fost prezentate de specialiști. Am considerat că totul este în regulă și am avut bucuria finalizării unui alt obiectiv pe fonduri europene”, a spus primarul Timișoarei.

De asemenea, Nicolae Robu a specificat că le-a cerut în mod expres celor de la SAIFTIM SA să facă plata. „Cu ocazia recepției, un domn din partea firmei Flexik Automation a spus în gura mare că dacă se iau măsuri ca să primească banii, își vor lua echipamentele înapoi. Eu i-am explicat să fie calm și să rezolvăm probleme amiabil. Le-am spus celor de la SAIFTIM SA, liderii de asociere, să plătească și partenerilor ceea ce li se cuvine. Le-am batut obrazul și le-am explicat că nu e corect ce fac și să le plătească, însă nu m-am gândit că se va ajunge să fie luate echipamentele. Noi nu aveam nicio autoritate în fața SAIFTIM, litigiul este între cele două firme. Noi am făcut datoria, am plătit, e o relație între cele două firme care trebuie, evident, rezolvată între ele”, a declarat Nicolae Robu.

„În 3 noiembrie diriginta de șantier, doamna Carmen Cuc, a fost acolo să pregătească iscerizarea centralei termice care are și sistemul de ventilație înglobat și a constatat că din tabloul de automatizare al cazanelor lipsesc niște componente. S-a uitat în registrul de intrări în clădire și a văzut că în data de 4 octombrie au fost în clădire un domn de la SAIFTIM și un coleg pentru verificarea centralei termice. Din 4 octombrie până în 3 noiembrie nu a mai fost nimeni în clădire. Am constatat că amenințarea a fost pusă în practică. La începutul lui decembrie am făcut un demers oficial pentru Flexik prin care le-am cerut să ducă înapoi ce au luat, să pună în funcție, altfel vom face plângere penală pentru fapta de furt. Din păcate nu s-a concretizat nimic și s-a ajuns în acest stagiu”, a conchis primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=zWDMFNt3Ljs&feature=youtu.be]

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore