12.9 C
Timișoara
sâmbătă,8,mai,2021
AcasăStiriNicolae Robu, REALES preşedinte al PNL Timiş. Discursul de după victorie

Nicolae Robu, REALES preşedinte al PNL Timiş. Discursul de după victorie

Este oficial – Nicolae Robu este din nou preşedinte cu acte în regulă al PNL Timiş. Astăzi, liberalii şi-au ales conducerea pentru umătorii patru ani. Marea luptă s-a dat între Nicolae Robu, preşedintele interimar şi Alin Nica, primar de Dudeştii Noi. Evenimentul a început de la ora 10 la Centru Regional de Afaceri, unde s-au prezentat 410 delegaţi cu drept de vot. După ce primarul din Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza, a criticat dur modul în care a fost condusă organizaţia judeţeană vreme de patru ani cât Nicolae Robu a fost preşedinte. Ca răspuns la acuzaţii Robu a explicat că procesul de alegeri este unul corect.

„Un singur lucru vreau să vă spun. Câştigarea alegerilor din Timişoara cu 52% cred că spune totul. Alţii vor să vină preşedinţi cu o contribuţie de voturi de 298. Eu cu zeci de mii, dar fiecare judecă şi decide. La manipulare, la calomnie, la intoxicare unii sunt experţi. Eu sunt străin de toate aceste lucruri. Eu voi continua să rămân cu principiile mele, cu ceea ce m-a consacrat şi din punct de vedere academic şi din punct de vedere politic”, le-a spus Robu liberalilor.

La rândul său Alin Nica a susţinut necesitatea unei schimbări la nivelul filialei, primul pas fiind alegerea sa ca preşedinte.
„Nu sunt un primar de mare municipiu, sunt un primar de comună, dar aşa cum esenţele stau în sticluţe mici şi diamanetele stau în sticluţe mici. Nu trebuie o suprafaţă mare ca cea a unui municipiu reşedinţă de judeţ să fie garantul găsirii celui mai bun preşedinte pentru filiala noastră. Dacă ar sta aşa lucrurile, atunci raniţa niciunuia dintre dumneavoastră nu ar putea să conţină un baston de mareşal. (…) Credeţi că dacă mergem pe aceeaşi direcţie, făcând acelaşi tip de politică cu aceiaşi oameni vom fi învingători? Evident că nu!”, a declarat Nica.

Rezultatele alegerilor pentru funcţia de preşedinte au fost anunţate de Ionuţ Nasleu, consilierul personal al primarului Nicolae Robu. Din totalul de 409 voturi şase au fost anulate. Alin Nica a pierdut alegerile pentru şefia PNL Timiş cu 149 de voturi, iar Nicolae Robu a fost votat de 255 de delegaţi pentru a conduce PNL Timiş pentru următorii patru ani.
Imediat după anunţarea rezultatului votului, Nicolae Robu a declarat că

„Bucuria câștigării acestor alegeri este umbrită de ce s-a întâmplat lipsit de fair play în PNL Timiș, din partea unui număr mic de colegi (…) Sper ca toți colegii care s-au dezonorat pe ei și au dezonorat partidul să ne arate că pot fi și altfel. La mine vor găsi toata deschiderea să facem o echipă comună, a PNL, filiala Timiș. Eu sunt străin de ideea de ranchiună, sunt străin de orice spirit revanșard, dar vreau să arăt de acum că vom face tot ce ne stă în putință pentru ca tot ce am spus în platformă să se materializeze, inclusiv armonia în partid. Accept critici, acestea sunt constructive, dar trebuie să avem o conduită care să ne onoreze, nu să ne decredibilizeze în fața oamenilor”, a spus Robu.

UPDATE Echipa alături de care va conduce Nicolae Robu

Tot astăzi, liberalii din Timiş au ales şi celalate funcţii de conducere din filială. După numărătoarea voturilor funcţiile vor fi ocupate după cum urmează:

Prim-vicepreședinte (Domeniul Strategii Politice și Comunicare): Marilen Pirtea. Prim-vicepreședinte (Domeniul Politici Publice): – Gheorghe Nastor, primar Gottlob. Vicepreședinți: Cosmin Costa – Departamentul pentru Politici Economice, Mediu de afaceri, Dezvoltare Regională și Fonduri Europene, Carmen Popescu – Departamentul pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicate, Patronate, Organizații Neguvernamentale și grupuri de cetățeni, Ciprian Bogdan – Departamentul pentru Politici în Sănătate, Sorin Supuran – Departamentul pentru Strategii și Relații Politice, Radu Lambrino – Departamentul Imagine, Comunicare, Relații cu mass-media și Purtător de cuvânt, Cosmin Buboi – Departamentul pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu și Dezvoltare Rurală, Dan Sarmeș – Departamentul pentru Politici privind Administrația Publică, Justiție, Siguranță Națională, Ordine Publică și Siguranța Cetățeanului, Octavian Crețu – Departamentul pentru Politici în Educație, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități și Sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,902FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
192CititoriConectați-vă
46,600AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente