Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Robu acuză prefectul de Timiș că face politică pe tema prăbușirii porții din Calea Lugojului

- Advertisement -

Prefectul de Timiș, Eva Andreaș, exploatează politic moartea tânărului peste care s-a prăbușit poarta de la intrare în oraș din Calea Lugojului, în data de 17 septembrie. Asta crede primarul Nicolae Robu, care a comentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că el a cerut înaintea prefectului ca plăcile de fibrociment să fie date jos de pe poarta din Calea Aradului, reabilitată de aceeși companie ca și poarta de pe Lugojului.

„În urma unor verificări făcute de ISC s-au dispus câteva măsuri printre care și cea de eliminare a plăcilor de fibrociment care au fost montate pe partea de deasupra a porții acolo unde este inscripția cu Timișoara. Evident că ne vom conforma măsurilor dispuse de specialiști. M-am mirat când am văzut că după ce antenele pesediste din primărie au aflat ce dispoziție am dat eu, doamna prefect a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență care mi-a transmis să fac ceea ce eu am făcut deja. Este regretabil să vezi cum unii oameni încearcă să exploateze politic și nenorocirile. Acolo trebuie să se verifice totul de la construcția și apoi intervenția de estetizare cum i-am spus proiectului respectiv și execuția respectivă. Erori în ceea ce privește anumite lucruri procedurale s-au întâmplat în 2014 și 2015. Specialiștii din primărie contestă o mare parte din concluziile legate de autorizație. În esență este vorba de următorul lucru. Cei din primărie spun că ceea ce cer cei de la ISC să se emis la emiterea autorizației este valabil pentru o autorizație normală, dar autorizația a fost una în regim de urgență . Le-am spus celor din primărie să semneze și sesizarea în contencios pentru că este o problemă pur tehnică.(…)Cine greșește trebuie să plătească, nu știu dacă s-a prăbușit pentru că cineva a greșit. Poate s-a prăbușit pentru că viteza a fost peste nivelul la care s-a făcut proiectarea. Poate au fost erori de proiectare, poate s-a prăbușit din erori de execuție. Nu reușim să știm motivul, ancheta Procuraturii va da concluzii”, a spus Robu.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=21qoe3alTCc&feature=youtu.be]

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore