Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrație254 de tineri vor teren gratuit de la Primăria Timişoara, ca să...

254 de tineri vor teren gratuit de la Primăria Timişoara, ca să îşi ridice case

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ca pâinea caldă – aşa se caută parcelele de teren puse la dispoziţie gratuit de Primăria Timişoara pentru tinerii care doresc să îşi ridice case pe strada Ovidiu Balea. Numărul dosarelor depuse la primărie este cu mult mai mare decât cel al spaţiilor disponibile, însă primarul Nicolae Robu a venit cu noi veşti bune.

„Vă pot spune acum câte cereri au fost depuse. Sunt 254. De fapt, când spun cereri, am în minte un dosar, deci sunt 254 de dosare, unele depuse acum, altele obţinute prin completarea unor dosare depuse mai demult în perioada administraţiei Ciuhandu, când s-au lansat astfel de proiecte, dar nu s-au materializat. Oricum nu se poate lua în seamă decât un dosar care este completat acum conform hotărârii de consiliu local adoptată în toamna lui 2016. Vor fi instrumentate aceste cereri în perioada următoare şi ne vom strădui să anunţăm cât mai repede rezultatele. Competiţia a fost destul de serioasă pentru că avem 128 de parcele puse la dispoziţie şi iată, sunt 254 de solicitări. Asta înseamnă că jumătate dintre solicitanţi vor fi fericiţi şi jumătate vor fi nesatisfăcuţi pentru moment pentru că noi vom pune la dispoziţie şi în 2017 astfel de parcele”, a declarat primarul Timişoarei.

Robu a promis că în cel târziu trei săptămâni se vor şti rezultatele. Însă cei care obţin acelaşi punctaj vor putea fi departajaţi doar cu ajutorul Consiliului Local Timişoara. Asta pentru că deocamdată nu există nişte criterii clare de separare a celor cu acelaşi punctaj. „Nu cred că se va întâmpla. Normal, va rezulta o departajare statistică fiindcă într-o situaţie limită în care nu poţi să faci departajere în funcţie de criteriile în vigoare, consiliul local trebuie să aprobe nişte criterii de departajare”, a mai spus Robu.

foto: arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Complexul sportiv din Calea Lipovei prinde contur…pe hartie. Cate terenuri de sport se vor construi

Se fac primii paşi înspre construcţia primului complex sportiv din oraş ridicat cu bani...

Impacare istorica in PNL Timis. Nicolae Robu si Danut Groza si-au strans mana

Pace între primarii din PNL Timiş şi liderul filialei Nicolae Robu. După luni întregi...

Primarul Timisoarei promite: timisorenii vor supraveghea deszapezirea de pe telefon din 2019

Companiile Retim și SDM care se ocupă de deszăpezire în Timișoara muncesc non stop...