Ca pâinea caldă – aşa se caută parcelele de teren puse la dispoziţie gratuit de Primăria Timişoara pentru tinerii care doresc să îşi ridice case pe strada Ovidiu Balea. Numărul dosarelor depuse la primărie este cu mult mai mare decât cel al spaţiilor disponibile, însă primarul Nicolae Robu a venit cu noi veşti bune.

„Vă pot spune acum câte cereri au fost depuse. Sunt 254. De fapt, când spun cereri, am în minte un dosar, deci sunt 254 de dosare, unele depuse acum, altele obţinute prin completarea unor dosare depuse mai demult în perioada administraţiei Ciuhandu, când s-au lansat astfel de proiecte, dar nu s-au materializat. Oricum nu se poate lua în seamă decât un dosar care este completat acum conform hotărârii de consiliu local adoptată în toamna lui 2016. Vor fi instrumentate aceste cereri în perioada următoare şi ne vom strădui să anunţăm cât mai repede rezultatele. Competiţia a fost destul de serioasă pentru că avem 128 de parcele puse la dispoziţie şi iată, sunt 254 de solicitări. Asta înseamnă că jumătate dintre solicitanţi vor fi fericiţi şi jumătate vor fi nesatisfăcuţi pentru moment pentru că noi vom pune la dispoziţie şi în 2017 astfel de parcele”, a declarat primarul Timişoarei.

Robu a promis că în cel târziu trei săptămâni se vor şti rezultatele. Însă cei care obţin acelaşi punctaj vor putea fi departajaţi doar cu ajutorul Consiliului Local Timişoara. Asta pentru că deocamdată nu există nişte criterii clare de separare a celor cu acelaşi punctaj. „Nu cred că se va întâmpla. Normal, va rezulta o departajare statistică fiindcă într-o situaţie limită în care nu poţi să faci departajere în funcţie de criteriile în vigoare, consiliul local trebuie să aprobe nişte criterii de departajare”, a mai spus Robu.

foto: arhiva