Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

NIS Petrol contrazice protestatarii de la Cenad: ”Nu ne interesează gazele de șist!”. Ce caută de fapt

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timișenii au fost chemați duminică seara la Cenad, pentru a protestat pașnic și legal împotriva societății NIS Petrol, despre care susțin localnicii că ar căuta gaze de șist, în timp ce reprezentanții companiei țin să precizeze că nu au niciun interes pentru acest tip de zăcământ, ei căutând de fapt gaze naturale.

”Suntem o companie transparentă, am demonstrat încă de la început toată deschiderea pentru un dialog coerent atât cu autoritățile, dar și cu oamenii, cu toți cei interesați. Respectăm drepturile cetățenilor, libertatea lor de opinie și chiar exprimarea pașnică a poziției celor care protestează. Însă nu suntem de acord cu violența și acțiunile ce provoacă dezordine publică.

Am aflat cu stupoare ca un grup de cetățeni care a participat duminică seara la marșul de protest de la Cenad împotriva gazelor de șist, a colectat geofoni din teren și i-au incendiat. Dezabrobăm manifestările de acest gen care aduc distrugere echipamentelor noastre și, bineînțeles, împiedică desfășurarea în condiții normale a activității.

NIS Petrol a întărit de nenumarate ori că realizează activități de explorare pentru țiței și gaze naturale și că nu are interes pentru gazele de șist. Oamenii trebuie să înțeleagă că întreprindem o activitate legală, acționăm în baza dreptului de servitute legală conferit de lege, în interesul public al statului roman, proprietarul asupra resurselor subsolului” susțin reprezentanții companiei.

Dreptul de servitute legală:
• NIS Petrol desfășoară în perimetrele din Timiș activități de prospectare geofizică în conformitate cu legislația din România.
• Etapa de prospectare presupune o trecere temporară a echipamentelor partenerilor noștri, care lasă terenurile din zonă în starea lor inițială.
• Conform Constituției României, bogăţiile subsolului fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice a statului roman.
• Prin legea petrolului se instituie, în favoarea titularului de acord petrolier, drept de servitute legală, care include un drept de trecere.
• Statul are astfel, dreptul de acces și de a întreprinde lucrări în subsolul unui teren aflat în proprietate privată, iar NIS Petrol acționează în numele statului pe aceste perimetre.
• Pentru eventualele daune aduse culturilor existente pe teren, compania oferă despăgubiri celor care lucrează terenurile din perimetrele respective se arată într-un comunicat remis de societatea petrolieră redacției Vocea Timișului.

 

Foto:driveeuropenews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Trei barbati din Afganistan, opriţi la frontiera! Au vrut sa treaca, pe jos, in Ungaria

Aseară, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, au depistat...

Delgaz Grid: clujenii, campioni nationali la furtul de gaze; iesenii la curent!

Specialiştii Delgaz Grid au identificat, în perioada ianuarie – septembrie, peste 2.500 de cazuri...

Incendiile de vegetatie, PERICOL pentru sistemele de distributie a gazelor si curentului

Incendiile necontrolate de vegetaţie afectează atât funcţionarea sistemului de distribuţie, cât şi integritatea acestuia,...