Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Protest împotriva gazelor de șist, în Timiș! „Cine stă azi la pervaz, o să bea apă cu gaz!”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Protestul a fost stabilit pentru duminică, 28 septembrie 2014, începând cu ora 17:00, când toți cenăzenii (locuitorii comunei Cenad) sunt așteptați în fața Căminului Cultural pentru un miting, urmat de un marș de protest pentru apărarea sănătații și a vieții.

Indignați de încălcarea gravă a dreptului la propietate, cenăzenii sparg tăcerea și ies în stradă să își strige
nemulțumirile. ”Firma de prospecțiuni Geolink şi Niş Petrol încalcă nestingherite legea, continuându-și activitatea și montând geofoni pe terenuri, pe ale căror suprafețe proprietarii nu şi-au dat acordul, ba mai mult au fost depuse plângeri la Poliția Sânnicolau Mare împotriva acestora, acum mai bine de trei saptămâni, când oamenii s-au trezit cu picheți (țăruși) înfipți în terenul lor. Plângerile zac dosite în sertare, în timp ce SC Geolink SRL trimite scrisori de amenințare cu sume imense (de peste 25 000 euro/zi) proprietarilor de teren, care nu vor să semneze acordul prin care să îşi dea acceptul ca firma să intre pe terenul lor” ne-au informat organizatorii acestui miting.

Amintim că acordul de principiu emis de primăriile vizate de prospecțiuni specifică clar cum că aceste prospecțiuni seismice se pot face doar cu acordul proprietarilor!

Marșul este autorizat și va avea următorul traseu: se va pleca de la punctul de întalnire (Căminul Cultural din Cenad), pe strada principală, ocupând un sens al șoselei pe direcția vamă, cu oprire în fața primăriei, după care protestatarii vor continua drumul până la Biserica Greco-Catolică unde se vor întoarce pe celălat sens pâna la Căminul Cultural.

Evenimentul este organizat de Asociația Pro Mediu Timiș, parte a Campaniei ”Timiș fără Fracturare”. La protest și-au anunțat participarea și locuitori din satele învecinate, din Sânnicolau Mare, precum și reprezentanți ai mai multor organizații din județele Timiș, Arad și chiar din București. Motto-ul acestui protest este ”Cine stă azi la pervaz, o să bea apă cu gaz!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare