Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

INCREDIBIL! Zeci de MILIOANE de euro ”fabricați” la Oradea. Procurorii DIICOT au făcut cea mai ”bănoasă” descoperire

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
9.9 ° C
11.1 °
8.4 °
70 %
7.2kmh
0 %
vin
17 °
sâm
16 °
Dum
7 °
lun
2 °
mar
3 °

Procurorii DIICOT s-au sesizat din oficiu în data de 25 octombrie 2013 cu privire la existența acestui grup infracțional organizat și, după o monitorizare specifică de 11 luni de zile, au început urmărirea penală față de cinci persoane, dintre care patru cetățeni italieni – și un cetățean român, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, falsificare de monede, falsificare de valori străine, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 367 alin.1 și 3, art.310 alin.1 rap. la art.316 CP, respectiv art.314, alin.1 şi 2 din Codul Penal.

Față de cei patru cetățeni italieni există suspiciunea că împreună cu mai multe persoane, printre care și cetățeni români, în perioada octombrie 2013 – septembrie 2014, au contrafăcut bancnote din cupiura de 20, 50 și 100 de euro, prin intermediul unei firme aparținând italianului R.V., folosind ca tehnică de tipărire/contrafacere metoda offset.

Sub coordonarea suspectului R.V., membrii grupului procurau hârtia și vopselurile precum și celelalte materiale necesare asigurării elementelor de siguranță a falsului și tipăreau bancnote contrafăcute la o locaţie din județul Bihor. Ulterior, banii falsificați în cantități mari erau depozitați la sediile altor societăți comerciale, fiind apoi transportați și distribuiți în țările Uniunii Europene.

În cadrul cooperării cu autoritățile judiciare italiene, în data de 22 septembrie 2014, a fost interceptat pe teritoriul Italiei un transport de euro falsificați din cupiura de 50 euro, fiind confiscată suma de 18.900.000 de euro. Banii contrafăcuți fuseseră expediați de o firmă din România ce aparține italianului R.V. – suspectul fiind, de altfel, arestat în Italia, lângă Milano.

Ieri, 25 septembrie, procurorii DIICOT au efectuat 15 percheziții domiciliare și la sediile sociale ale firmelor implicate, fiind descoperiți și ridicați aproximativ 13 milioane de euro falsificați, matrițe, holograme și alte materiale folosite la contrafacerea de monedă.

De asemenea, la groapa de gunoi din Oradea, la banda de sortare a deşeurilor au fost descoperite bancnote contrafăcute din cupiura de 50 euro, aproximativ 55.000 bancnote, despre care există suspiciunea rezonabilă că provin din activitatea de contrafacere de bancnote străine desfăşurată de grupul de criminalitate organizată condus de suspectul R.V.. Totodată, în altă locație au fost găsite bancnote false rupte, arse. Ca urmare a acestor desoperiri făcute de autoritățile române, 20 de persoane – suspecți și martori – au fost duse la audieri.

Urmărește-ne pe Google News

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare