EBOLA se apropie de România? Un pacient din Grecia prezintă simptome asemănătoare celor ale virusului

- Advertisement -

„S-ar părea că acest bărbat s-a prezentat singur la spital, fiind îngrijorat de starea sa de sănătate”, a precizat ministerul. „Este vorba despre malarie”, a informat ulterior un purtător de cuvânt al ministerului, adăugând că pacientul este un arhitect care s-a întors dintr-o călătorie în Nigeria.

Un alt pacient suspectat că ar fi infectat cu virusul Ebola, care a fost testat joi, s-a dovedit în final a fi bolnav tot de malarie, potrivit ministerului.

Autorităţile elene au apreciat că riscul apariţiei virusului pe teritoriul grec este redus, dar au sfătuit cetăţenii să evite călătoriile în Africa de Vest.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat vineri că epidemia de Ebola trebuie considerată o „urgenţă de sănătate publică la nivel mondial”.

Epidemia de Ebola, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la începutul anului, este „cea mai importantă şi cea mai gravă” din ultimele patru decenii, a subliniat într-o conferinţă de presă directoarea generală a OMS, doctorul Margaret Chan, scrie Mediafax.

Foto: newslocker.com

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img