Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Nu doar Guvernul anunţă scumpiri! Şi pe plan local se recurge la majorări de preţuri. Vezi pe ce vor plăti mai mult, timişorenii, de la 1 august

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
ploaie ușoară
4.8 ° C
6.2 °
3.4 °
86 %
3.1kmh
75 %
joi
9 °
vin
17 °
sâm
17 °
Dum
8 °
lun
2 °

Societatea Aquatim anunţă majorarea tarifelor pentru serviciile prestate, de la 2,28 lei la 2,66 lei pe metru cub (fără TVA) pentru alimentarea cu apă şi de la 2,08 lei la 2,64 lei pe metru cub (fără TVA) pentru serviciul de canalizare, începând cu 1 august 2013.

În prezent, timişenii plătesc 2,28 lei pentru 1.000 de litri de apă, adică unul din cele mai mici preţuri la apă din România. La 1 iunie 2013, Aquatim se situa în topul tarifelor pe locul 42 din 44 de companii de apă din ţară şi este foarte probabil că-şi va menţine această poziţie deoarece operatorii mari de apă angrenaţi în proiecte cu finanţare europeană au majorat deja tarifele de la 1 iulie sau au acest lucru în pregătire.

Tarifele propuse au fost avizate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) şi de Consiliului Director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiş (ADI). Ajustarea tarifelor este în conformitate cu strategia de tarifare avizată şi cunoscută de ADI, care se bazează pe o analiză economică cost-beneficiu realistă, pe obligativitatea recuperării tuturor costurilor de exploatare şi a constituirii surselor pentru cofinanţarea investiţiilor din fonduri europene. În gândirea strategiei de tarifare, au fost luaţi în considerare şi factorii sociali, cheltuielile cu apa nedepăşind limita de suportabilitate a populaţiei, adică 2-2,5% din venitul net al unei gospodării medii.

Investiţiile deja realizate de Aquatim sau în derulare sunt proiecte mari, făcute în beneficiul populaţiei, pe termen lung, pentru care societatea a obţinut finanţări europene nerambursabile şi a contractat împrumuturi de la instituţii financiare internaţionale. Ajustarea actuală a tarifelor permite asigurarea resurselor financiare pentru derularea unui program de investiţii de 119 milioane de Euro, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Judeţul Timiş va beneficia prin acest proiect, de 300 km noi de reţele de apă şi canalizare, 7 staţii de epurare a apei uzate şi 3 staţii de tratare a apei potabile.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare