Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

O nouă premieră la Timişoara: „Manifest pentru România” va fi luni la Sala Capitol, iar din 2014 va avea loc în străinătate

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Conceptul muzical se învârte în jurul marelui compozitor român George Enescu, interpretarea conţinând lucrări ale acestuia, dar şi ale lui Johannes Brahms, unul din mentorii lui Enescu. De asemenea, în concert vor putea fi auzite lucrări de Franz Schubert, care prin compoziţiile sale, îi este înrudit românului la nivel muzical.

Expoziția „România în culori” este un proiect de folclor fotografic al Photo Romania Festival. Conţine cele mai impresionante fotografii de peisaj din ţară, iar câteva dintre acestea vor fi prezentate în pauza concertului. Evenimentul face parte dintr-un turneu naţional care se desfăşoară după următorul program:
– Timişoara: 9 decembrie, Sala Capitol, 19:00 – 21:00;
– Baia Mare: 10 decembrie, Sala Rotary, 19:00 – 21:00;
– Cluj-Napoca: 19 decembrie, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, 19:00 – 21:00.

Anul viitor, proiectul va ajunge peste hotare, unde îşi propune să promoveze România vizual şi muzical. El face parte din Photo Romania Festival, cel mai mare eveniment dedicat fotografiei din Europa de Est.

„Prin acest proiect ne propunem să răspundem propriilor frustrări, deseori întâlnite şi la alţii. O facem prin muzică şi fotografie, întrucât la acestea ne pricepem. O facem pentru noi, dar şi pentru toţi cei care vor să ne asculte. Sperăm ca la finalul turneului, să ne reîndrăgostim de originile noastre şi să îi stimulăm şi pe alţii să facă la fel” a declarat Alin Vaida, managerul turneului şi reprezentant Photo România.

Bogdan Vaida este un pianist clujean, stabilit de 11 ani în Freiburg, Germania. Fiind considerat unul din cei mai promiţători studenţi ai Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, Bogdan a câştigat o bursă la „Musikhochscule” din Freiburg, iar mai apoi şi-a câştigat locul definitiv acolo. În ultimii ani, el a susţinut numeroase concerte în mai multe ţări din Europa. Faptul că el este plecat de mulţi ani, îl face promotorul perfect al mesajului transmis de organizatori. De altfel, el este co-producător al acestui eveniment. „Mereu ne-am dorit să colaborăm. Avem o relaţie foarte apropiată şi credem că împreună, avem ceva de spus. Chiar şi profesional, destinul a făcut să ne completăm”, declară Bogdan şi Alin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare