O nouă premieră la Timişoara: „Manifest pentru România” va fi luni la Sala Capitol, iar din 2014 va avea loc în străinătate

- Advertisement -

Conceptul muzical se învârte în jurul marelui compozitor român George Enescu, interpretarea conţinând lucrări ale acestuia, dar şi ale lui Johannes Brahms, unul din mentorii lui Enescu. De asemenea, în concert vor putea fi auzite lucrări de Franz Schubert, care prin compoziţiile sale, îi este înrudit românului la nivel muzical.

Expoziția „România în culori” este un proiect de folclor fotografic al Photo Romania Festival. Conţine cele mai impresionante fotografii de peisaj din ţară, iar câteva dintre acestea vor fi prezentate în pauza concertului. Evenimentul face parte dintr-un turneu naţional care se desfăşoară după următorul program:
– Timişoara: 9 decembrie, Sala Capitol, 19:00 – 21:00;
– Baia Mare: 10 decembrie, Sala Rotary, 19:00 – 21:00;
– Cluj-Napoca: 19 decembrie, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, 19:00 – 21:00.

Anul viitor, proiectul va ajunge peste hotare, unde îşi propune să promoveze România vizual şi muzical. El face parte din Photo Romania Festival, cel mai mare eveniment dedicat fotografiei din Europa de Est.

„Prin acest proiect ne propunem să răspundem propriilor frustrări, deseori întâlnite şi la alţii. O facem prin muzică şi fotografie, întrucât la acestea ne pricepem. O facem pentru noi, dar şi pentru toţi cei care vor să ne asculte. Sperăm ca la finalul turneului, să ne reîndrăgostim de originile noastre şi să îi stimulăm şi pe alţii să facă la fel” a declarat Alin Vaida, managerul turneului şi reprezentant Photo România.

Bogdan Vaida este un pianist clujean, stabilit de 11 ani în Freiburg, Germania. Fiind considerat unul din cei mai promiţători studenţi ai Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, Bogdan a câştigat o bursă la „Musikhochscule” din Freiburg, iar mai apoi şi-a câştigat locul definitiv acolo. În ultimii ani, el a susţinut numeroase concerte în mai multe ţări din Europa. Faptul că el este plecat de mulţi ani, îl face promotorul perfect al mesajului transmis de organizatori. De altfel, el este co-producător al acestui eveniment. „Mereu ne-am dorit să colaborăm. Avem o relaţie foarte apropiată şi credem că împreună, avem ceva de spus. Chiar şi profesional, destinul a făcut să ne completăm”, declară Bogdan şi Alin.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Bazar Cultural duce magia evenimentelor culturale mai aproape de cartierele timișorene

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Asociația Tribul Artistic...

Expozitie Stefan Popa Popa’s: Fauritorii Marii Uniri, la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timisoara

Catedrala Mitropolitană din Timișoara va fi gazda unui eveniment...

Expozitie cu ”Temple si Sinagogi din Romania”, la Timisoara

Consiliul Județean Timiș, Biblioteca Județeană Timiș ”Sorin Titel”, Mitropolia...

Expozitia ”20” isi deschide portile la Galeria Helios

Joi, 1 noiembrie, Galeria HELIOS a Uniunii Artiștilor Plastici...

”Vestul salbatic”, ce mai noua expozitie a Muzeului Banatului, la Bastion Theresia din Timisoara

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiș,...

Din aceeași categorie

Categorii Populare