Openville09

Openville, orașul din inima Timișoarei, a cărui investiție făcută de Iulius Mall Management Group se ridică la suma de 220 de milioane de euro, a început astăzi să prindă contur. Ansamblul care va avea în interior și cea mai înaltă clădire din România, de 155 de metri, dar care va cuprinde și spații comerciale, 15 cinematografe, 20 de restaurante și spații verzi, urmează să fie finalizat la finele anului 2017, adică în aproximativ doi ani.

„Este o investiție uriașă care va da un plus consistent de valoare municipiului Timișoara și îl va face mai atractiv. Prin cele 16.000 de locuri de muncă ce se vor crea, se va asigura și o creștere la nivel de populație. Șomajul este aproximativ zero în momentul actual. Orașul va avea și stabilitate din punct de vedere economic și vor fi foarte mulți turiști care vor veni aici, ținând cont de valoarea sa de cel mai puternic pol comercial din această parte a Europei”, a declarat, entuziasmat, primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Edilul de pe Bega are toate motivele să fie bucuros de această investiție a celor de la Iulius Mall Management Group, care vor contribui și la realizarea inelului 2 de centură. „Municipalitatea Timișoara beneficiază de sprijin din partea investitorilor. O porțiune din acest nivel va fi amenajată pe un teren care e proprietatea investitorului, fiind cumpărat în acest sens, care va fi donată Primăriei Timișoara. La fel se va întâmpla și cu un corp de clădire. Valoarea totală a donațiilor este de 8 milioane de euro”, a specificat Nicolae Robu.

La finalul lucrărilor, Openville va avea nu mai puțin de 594.000 de mp, primele construcții urmând a fi începute în zona dinspre bulevardul Antenei, unde va fi o clădire de birouri. „Independent de această investiție mai avem în zonă lărgirea la patru benzi a trecerii pe sub calea ferată de sub strada Popa Șapcă, dar și un sens giratoriu în vecinătatea directă a Openville, pe bulevardul Antenei”, a declarat Nicolae Robu.

Primul concept al proiectului a fost creat de compania Jerde din SUA, una dintre cele mai mari case de arhitectură și planificare urbană la nivel mondial, iar adaptarea la condițiile actuale de piață și integrarea la linia urbanistică a Timișoarei au fost realizate de arhitectul Radu Mihăilescu. Una dintre cele mai așteptate construcții pare a fi parcul ce se va întinde pe o suprafață de 55.000 de mp și care va fi dotată cu nenumărate fântâni arteziene, locuri de joacă, patinoare, carusel și peste 1.000 de arbori maturi, dar și 20.000 de arbuști.

3.750 de locuri de parcare va avea proiectul Openville, din care Iulius Mall va fi parte integrată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.