Vești bune pentru medicii și pacienții de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș”, din partea primarului Timișoarei, Nicolae Robu, care a anunțat că unitatea medicală va primit, în 2017, finanțare pentru dotări, dar și pentru renovarea mai multor spații.

„Nu s-a făcut nimic acolo de Dumnezeu ştie câte zeci de ani şi acum noi am demarat un program amplu, am spus conducerii spitalului să vină să solicite tot ce trebuie făcut pentru spital, pentru că vom oferi tot suportul. Este un spital de o importanţă specială, pentru că un asemenea spital deserveşte o zonă foarte largă din jurul Timişoarei. Toată partea de vest a ţării, în anumite situaţii, pentru anumite boli se foloseşte de Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. Nu cred că au dat vina vreodată pe primărie de când sunt eu primar. Era corect ce era acolo, numai că nu ni s-a cerut niciodată ceva acolo şi noi să refuzăm. Spitalul a avut probleme mari, dar nu cu primăria (…) ci cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru că a ajuns să îşi consume toate fondurile, să nu mai poată suporta cheltuieli şi cei de la Casa de Asigurări de Sănătate au refuzat să le suplimenteze contractul, iar când e vorba de boli infecţioase, nu poţi să te limitezi la estimări, ci trebuie să tratezi toţi bolnavii care apar”, a declarat primarul.

Lista de investiţii care se vor face la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş include lucrări de construcţie la Pneumologie I şi II, un proiect tehnic pentru extindere şi modernizarea ansamblului existent, achiziţionarea a trei containere cu destinaţia de cabinete, arhivă şi magazii pentru materiale sanitare, modernizarea staţiei cu aburi şi lucrări de amenajare căi de acces de interior şi parcare interioare. În cadrul unităţii medicale se vor realiza şi o staţie de epurare ape uzate şi reţele de canalizare din incinta spitalului. Primarul a rugat directorii de spitale din Timișoara să aducă la primărie listele cu dotări și proiecte pentru care au nevoie de finanțare.

„Absolut, aşa cum am făcut şi la Spitalul Municipal, cum facem şi la Spitalul de Copii, aşa vom face şi la Victor Babeş, însă medicii trebuie să ne ceară pentru că nu avem de unde să ştim ce nevoi sunt. (…) Nu admit ca nimeni pe tot traseul să vină să spună că nu sunt bani. Eu pot spune că nu sunt bani şi dacă eu spun că nu sunt bani pentru şcoli şi pentru spitale, înseamnă că într-adevăr nu sunt”, a mai adăugat Robu.