Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătate2017, anul modernizărilor la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Ce...

2017, anul modernizărilor la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Ce investiţii anunţă primarul Robu

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Vești bune pentru medicii și pacienții de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș”, din partea primarului Timișoarei, Nicolae Robu, care a anunțat că unitatea medicală va primit, în 2017, finanțare pentru dotări, dar și pentru renovarea mai multor spații.

„Nu s-a făcut nimic acolo de Dumnezeu ştie câte zeci de ani şi acum noi am demarat un program amplu, am spus conducerii spitalului să vină să solicite tot ce trebuie făcut pentru spital, pentru că vom oferi tot suportul. Este un spital de o importanţă specială, pentru că un asemenea spital deserveşte o zonă foarte largă din jurul Timişoarei. Toată partea de vest a ţării, în anumite situaţii, pentru anumite boli se foloseşte de Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. Nu cred că au dat vina vreodată pe primărie de când sunt eu primar. Era corect ce era acolo, numai că nu ni s-a cerut niciodată ceva acolo şi noi să refuzăm. Spitalul a avut probleme mari, dar nu cu primăria (…) ci cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru că a ajuns să îşi consume toate fondurile, să nu mai poată suporta cheltuieli şi cei de la Casa de Asigurări de Sănătate au refuzat să le suplimenteze contractul, iar când e vorba de boli infecţioase, nu poţi să te limitezi la estimări, ci trebuie să tratezi toţi bolnavii care apar”, a declarat primarul.

Lista de investiţii care se vor face la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş include lucrări de construcţie la Pneumologie I şi II, un proiect tehnic pentru extindere şi modernizarea ansamblului existent, achiziţionarea a trei containere cu destinaţia de cabinete, arhivă şi magazii pentru materiale sanitare, modernizarea staţiei cu aburi şi lucrări de amenajare căi de acces de interior şi parcare interioare. În cadrul unităţii medicale se vor realiza şi o staţie de epurare ape uzate şi reţele de canalizare din incinta spitalului. Primarul a rugat directorii de spitale din Timișoara să aducă la primărie listele cu dotări și proiecte pentru care au nevoie de finanțare.

„Absolut, aşa cum am făcut şi la Spitalul Municipal, cum facem şi la Spitalul de Copii, aşa vom face şi la Victor Babeş, însă medicii trebuie să ne ceară pentru că nu avem de unde să ştim ce nevoi sunt. (…) Nu admit ca nimeni pe tot traseul să vină să spună că nu sunt bani. Eu pot spune că nu sunt bani şi dacă eu spun că nu sunt bani pentru şcoli şi pentru spitale, înseamnă că într-adevăr nu sunt”, a mai adăugat Robu.

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Raul Pătrașcu, micul Peter Pan din fruntea Spitalului Județean Timișoara

Fără doar și poate, Raul Pătrașcu, de-acum celebrul și mult trâmbițatul absolvent de “Yale”...

CJ Timis, investiții totale de 18 milioane lei in Spitalul Judetean din Timisoara, in 2019

Investițiile făcute în cursul anului 2019 în infrastructura Spitalului Clinic Județean de Urgență din...

Complexul sportiv din Calea Lipovei prinde contur…pe hartie. Cate terenuri de sport se vor construi

Se fac primii paşi înspre construcţia primului complex sportiv din oraş ridicat cu bani...