Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateOperatie spectaculoasa la Institutul de Boli Cardiovasculare. Viata salvata cu ajutorul unui...

Operatie spectaculoasa la Institutul de Boli Cardiovasculare. Viata salvata cu ajutorul unui stent

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Operaţie spectaculoasă la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. O echipă de medici a salvat viaţa unui pacient aflat la un pas de moarte, printr-o intervenţie spectaculoasă. Bărbatului de 41 de ani i s-a implantat un stent graft în aorta toracică, după ce a suferit o ruptură spontană de aortă și sângerare masivă în pleura stângă.

„Astfel de proceduri sunt deosebit de utile în cazul pacienților cu rupturi traumatice de aortă, disecții și anevrisme de aortă, la noi fiind efectuate doar sporadic din lipsa unui program național în care să fie inclus și Institutul nostru, costul unui stent graft fiind de 7 000 euro. Dorim că această alternativă modernă și mai simplă decât chirurgia directă să devină o rutină în Institutul nostru, să ducă la creșterea experienței echipei cardio-chirurgicale și să ajute pacienții aflați în situații critice. Procedura a fost efectuată cu succes de către o echipă complexă de; chirurgi cardiaci, medici anesteziști, cardiologi intervenționiști, echocardiografişti: Prof.dr. Rolf Dammrau (Germania, proctor oficial din partea firmei Jotec), dr. Laurențiu Pascălău, dr Costel Erimescu, dr. Daniel Nica, dr. Horia Cioloca, dr. Ani Mornoş, Aș. Livia Gheță”, a informat medicul Marian Gaşpr. şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Mobilizare de excepţie la Spitalul Judeţean: viaţa unei micuţe de 11 ani, salvată de 21 de medici

Mobilizare spectaculoasă la Spitalul Judeţean Timişoara, unde nu mai puţin de 21 de medici...