Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Operatie spectaculoasa la Institutul de Boli Cardiovasculare. Viata salvata cu ajutorul unui stent

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Operaţie spectaculoasă la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. O echipă de medici a salvat viaţa unui pacient aflat la un pas de moarte, printr-o intervenţie spectaculoasă. Bărbatului de 41 de ani i s-a implantat un stent graft în aorta toracică, după ce a suferit o ruptură spontană de aortă și sângerare masivă în pleura stângă.

„Astfel de proceduri sunt deosebit de utile în cazul pacienților cu rupturi traumatice de aortă, disecții și anevrisme de aortă, la noi fiind efectuate doar sporadic din lipsa unui program național în care să fie inclus și Institutul nostru, costul unui stent graft fiind de 7 000 euro. Dorim că această alternativă modernă și mai simplă decât chirurgia directă să devină o rutină în Institutul nostru, să ducă la creșterea experienței echipei cardio-chirurgicale și să ajute pacienții aflați în situații critice. Procedura a fost efectuată cu succes de către o echipă complexă de; chirurgi cardiaci, medici anesteziști, cardiologi intervenționiști, echocardiografişti: Prof.dr. Rolf Dammrau (Germania, proctor oficial din partea firmei Jotec), dr. Laurențiu Pascălău, dr Costel Erimescu, dr. Daniel Nica, dr. Horia Cioloca, dr. Ani Mornoş, Aș. Livia Gheță”, a informat medicul Marian Gaşpr. şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Timişoara.

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore