Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateMobilizare de excepţie la Spitalul Judeţean: viaţa unei micuţe de 11 ani,...

Mobilizare de excepţie la Spitalul Judeţean: viaţa unei micuţe de 11 ani, salvată de 21 de medici

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Mobilizare spectaculoasă la Spitalul Judeţean Timişoara, unde nu mai puţin de 21 de medici şi-au unit forţele pentru a salva viaţa unei micuţe de 11 de ani. Fetiţa fusese transferată de la spitalul de copii din Timişoara, pentru a fi operată la Judeţean de o malformaţie facială de mari dimensiuni. Micuţa a avut parte de două intervenţii, din care una joi, pentru oprirea sângerării şi salvarea vieţii. A doua intervenţie, de sâmbătă, a reprezentat o procedură de embolizare, operaţia fiind una urgent necesară din cauză că malformaţia micuţei era ruptă, iar hemoragia risca să îi pună viaţa în pericol.

„Procedura a constat în embolizarea supraselectivă a patru ramuri din artera maxilară internă ce alimentau acestă malformație arterio-venoasă facială și a durat circa șase ore. La finalul intervenției, s-a obținut excluderea în proporție de circa 75-80% a malformației și totodată reducerea exponențială riscului hemoragic al pacientei”, a transmis Spitalul Judeţean Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare