Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Organizare de DOI LEI! Vezi cum lucrează, pe bani publici, Prosamac Construct – firma care reabilitează trotuare pe două străzi din Timişoara FOTO

- Advertisement -

Pe principiul „dă-i să meargă!”, cei de la Prosamac Construct s-au apucat de câteva săptămâni de reabiliarea trotuarelor de pe Bulevardul Eroilor de la Tisa (parţial- cel puţin deocamdată) şi de pe strada Deliblata. Trecând cu nu multă vreme în urmă pe cele două străzi, pur întâmplător, constat cu stupoare că firma cu pricina nu are nicio treabă cu ceea ce ţine de organizarea şantierului în interiorul căruia se execută lucrări de asfaltare şi betonare.

Dacă pe Bulevardul Eroilor de la Tisa o parte din betonul de pe trotuar a fost turnat ieri, conform spuselor muncitorului care efectuează lucrarea, astăzi s-a turnat cel ce va sta sub parcarea ce va fi aliniată paralel cu spaţiul destinat trecerii pietonilor. Ei bine, aşa cum se poate observa din imaginile surprinse la faţa locului, viitoarea parcare nu are niciun fel de sistem de atenţionare cum că nu este permis accesul, iar pe betonul proaspăt turnat se pot vedea de la urme lăsate de roţile maşinilor până la cele de biciclete şi chiar de pantofi. „Nu, nu suntem obligaţi să semnalizăm!” ne-a replicat inginerul care răspunde de executarea lucrărilor. care a refuzat să ne spună numele dumnealui, dar şi numele societăţii care execută lucrarea şi pentru care este responsabil.

Puţin mai „după colţ”, pe Deliblata, o altă echipă muncea de zor (jos pălăria din punctul acesta de vedere), dar la fel de dezorganizat. După ce a fost turnat beton şi acesta s-a uscat, aşa cum se procedează în domeniu, îaninte de reasfaltare se pune un strat de bitum (sau un material foarte asemănător pentru a face „priză”) după care urmează să fie turnat asfaltul, dar ce să vezi? Bitumul era peste tot, iar semnalizarea pentru pietoni lipseşte cu desăvârşire, iar pietonii care nu văd bine, sau care ar avea „de lucru” în imobilul de la capătul străzii, nu aveau încotro decât să treacă prin stratul lipicios şi mai apoi… treaba lor. L-am întrebat pe domnia sa inginerul dacă este în regulă ca pietonii să calce pe asfaltul proaspăt turnat, încins, iar omul, la fel de „binevoitor” a răspuns flegmatic: „Se vede că e şantier! Dacă ei se bagă pe aici e treaba lor. Da, turnăm asfaltul la cald, dar după ce trece compactorul se poate călca pe el” ne-a spus inginerul „misterios” al celor de la Prosamac Construct. Asta chiar dacă treci peste asfaltul fierbine te trezeşti cu „miere” pe talpa pantofilor.

„Eu pe unde intru în bloc?” se întreba femeia din imagine, indignată de faptul că organizarea acetstui şantier este mai mult decât lamentabilă!

Oare nu a greşit Primăria când a anunţat numele companiei care execută lucrările pe cele două artere ale Timişoarei, nu se numeşte cumva Prostănac Construct?

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore