Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPatrularile politistilor locali in zona Pietei Traian din Timisoara dau ”roade”

Patrularile politistilor locali in zona Pietei Traian din Timisoara dau ”roade”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Patrulările efectuate de polițiștii locali în zona Pieței Traian au continuat în ultima săptămană, iar numărul contravențiilor a scăzut față de săptămâna precedentă.

Oamenii legii din Timișoara au continuat activitățile de patrulare în Piața Traian, intensificate în ultima perioadă ca urmare a problemelor legate de modul în care unele persoane care locuiesc în cartier respectă legislația referitoare la ordinea și liniștea publică, întreținerea curățeniei, desfășurarea actelor de comerț, îngrijirea imobilelor în care locuiesc sub orice formă, precum și pe linie de circulație rutieră.

Au fost aplicate 55 de sancțiuni în timpul patrulărilor efectuate, atat pe linie de ordine publică, precum și pe linie de circulație și pe linie de mediu comerț și disciplina în construcții, fiind întocmite de la începerea patrulărilor permanente 166 procese verbale de sancționare. Au fost aplicate sancțiuni pe linie de ordine și liniște publică, patrulele permanente amplasate în zonă avand în primul rand scopul de a preveni provocările de scandal, adresarea de expresii jignitoare cetățenilor, tulburarea liniștii publice și consumul de alcool pe domeniul public în perimetru pieței. Pe linie comercială au fost verificate alte 12 societati comerciale, fiind aplicate sancțiuni pentru lipsa acordului de funcţionare, a comercializării de mărfuri cu termen de valabilitate expirat şi neafişarea datelor de identificare a comerciantului.

Pe linie de disciplina în construcții, polițiștii locali au aplicat sancțiuni de 2.000 de lei locatarilor de la imobilul din Piața Traian nr. 1 pentru neluarea unor măsurilor de întreținere a imobilului, iar pe linie de protecție a mediului pe langă sancțiunile aplicate pentru abandonarea deșeurilor au fost aplicate și sancțiuni celor care nu au luat măsuri pentru efectuarea dezinsecției și deratizării în curți și imobile comune. Pe linie rutieră au fost aplicate 12 sancțiuni și 21 de colante autoadezive, fiind de asemena demarate procedurile și în cazul unor autovehicule abandonate identificate în zona respectivă.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban au continuat să patruleze, de asemenea cu precădere în zona Traian pentru prevenirea infracționalității stradale și a furturilor din buzunare în mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora din zonă, locuri în care au fost înregistrate asemenea fapte, la fel și polițiștii locali din cadrul Biroul Patrulare Navală care au continuat la randul lor să patruleze în această parte a Canalului Bega, acționând în scopul prevenirii, descurajării și combaterii faptelor de încălcare a normelor legale pe malurile Begăi. Acțiunile în zonă continuă, polițiștii locali fiind prezenți și în perioada următoare în zona Piața Traian pentru a lua măsurile legale care se impun, un aspect important fiind acela că număr faptelor care contravin normelor legale constatate a scăzut simțitor în ultima perioadă ca urmare a prezenței în zonă a patrulelor de polițiști locali.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti, în câteva ore! Au fost reţinute şi 31 de permise de conducere

Poliţiştii rutieri au acţionat ieri, în intervalul orar 10:00-18:00, atât în municipiul Timișoara, cât...

O nouă acțiune de deratizare la Timișoara, în perioada 15-30 noiembrie!

Primăria Timişoara anunță că, în perioada 15 – 30 noiembrie, se va desfășura o...

Amenzi de aproape 370.000 de lei, date de inspectorii DSVSA Timiș, operatorilor din industria alimentară! Trei restaurante au fost închise

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor din cadrul DSVSA Timiș continuă  seria de...