Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Pedepse blânde pentru criminalii din Complexul Studențesc. Sentințele sunt definitive

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Sentințe definitive pentru cei patru tineri care l-au ucis în bătaie pe Dumitru Joldescu în Complexul Studențesc, în fața unui bar, în august 2015. Magistrații Curții de Apel au dat sentințele definitive, unele extrem de blânde.

Dumitru Joldescu a fost omorât în bătaie de patru tineri, în Complexul Studențesc din Timișoara, la sfârșitul lunii august 2015. În timp ce ieșea dintr-un club, el l-a atins din greșeală pe unul dintre agresori. Aceștia l-au urmărit și l-au bătut la câțiva metri de local. În urma bătăii pe care a primit-o, Dumitru a ajuns direct la spital. Din păcate, după câteva zile de la internare, el s-a stins din viață.

Inițial, procesul a fost judecat la Tribunalul Timiș, dar sentința dată a fost atacată prin recurs. Potrivit judecătorilor Tribunalului Timiș, cel care a pornit scandalul a fost Cosmin Macovei, iar ultima lovitură pe care a primit-o Dumitru a fost din partea lui Silviu Mihai, cu piciorul. Cei doi sunt jucători de rugby, ceea ce înseamnă că au avut mai multă forță în aplicarea loviturilor. Ceilalți doi criminali nu au participat atât de activ la bătaie, sunt de părere judecătorii, bazându-se pe declarațiile martorilor. Toți cei patru agresori și-au recunoscut fapta. Niciunul dintre cei patru nu au antecendente penale, iar din pedeapsă se va scădea timpul pe care aceștia l-au petrecut în spatele gratiilor. Ei au fost reținuți în 24 august 2015.

Magistrații Curții de Apel Timișoara au dat sentința finală în acest caz, miercuri. Curtea de Apel a decis sa păstreze în mare parte sentințele date de judecătorii Tribunalului Timiș în cazul a trei dintre inculpați, iar pentru al patrulea judecătorii au micșorat pedeapsa cu un an. Astfel, Cosmin Macovei si Silviu Mihai aude ispășit 7 ani de inchisoare, Alexandru Vida va sta cinci ani în spatele gratiilor, iar Razvan Popescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare, cu un an mai putin decât primise inițial. Criminalii trebuie să achite daune morale familiei lui Dumitru Joldescu în valoare de 90.000 de euro.

Sentința este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Poliţia Locală, punct de permanenţă pentru studenţii din Complexul studenţesc. Unde se pot face reclamaţii

Sprijin pentru studenţii din Timişoara din partea agenţilor de la Poliţia Locală. După ce în...

Pedepse ușoare pentru criminalii din Complexul Studențesc

Cei patru tineri care l-au ucis în bătaie pe Dumitru Joldescu în Complexul Studențesc,...

Tinerii care l-au omorât în bătaie pe Dumitru Joldescu, duși în Complexul Studențesc pentru reconstituirea crimei

Criminalii tânărului de 29 de ani, care a fost omorât în bătaie în Complexul...