Pedepse blânde pentru criminalii din Complexul Studențesc. Sentințele sunt definitive

- Advertisement -

Sentințe definitive pentru cei patru tineri care l-au ucis în bătaie pe Dumitru Joldescu în Complexul Studențesc, în fața unui bar, în august 2015. Magistrații Curții de Apel au dat sentințele definitive, unele extrem de blânde.

Dumitru Joldescu a fost omorât în bătaie de patru tineri, în Complexul Studențesc din Timișoara, la sfârșitul lunii august 2015. În timp ce ieșea dintr-un club, el l-a atins din greșeală pe unul dintre agresori. Aceștia l-au urmărit și l-au bătut la câțiva metri de local. În urma bătăii pe care a primit-o, Dumitru a ajuns direct la spital. Din păcate, după câteva zile de la internare, el s-a stins din viață.

Inițial, procesul a fost judecat la Tribunalul Timiș, dar sentința dată a fost atacată prin recurs. Potrivit judecătorilor Tribunalului Timiș, cel care a pornit scandalul a fost Cosmin Macovei, iar ultima lovitură pe care a primit-o Dumitru a fost din partea lui Silviu Mihai, cu piciorul. Cei doi sunt jucători de rugby, ceea ce înseamnă că au avut mai multă forță în aplicarea loviturilor. Ceilalți doi criminali nu au participat atât de activ la bătaie, sunt de părere judecătorii, bazându-se pe declarațiile martorilor. Toți cei patru agresori și-au recunoscut fapta. Niciunul dintre cei patru nu au antecendente penale, iar din pedeapsă se va scădea timpul pe care aceștia l-au petrecut în spatele gratiilor. Ei au fost reținuți în 24 august 2015.

Magistrații Curții de Apel Timișoara au dat sentința finală în acest caz, miercuri. Curtea de Apel a decis sa păstreze în mare parte sentințele date de judecătorii Tribunalului Timiș în cazul a trei dintre inculpați, iar pentru al patrulea judecătorii au micșorat pedeapsa cu un an. Astfel, Cosmin Macovei si Silviu Mihai aude ispășit 7 ani de inchisoare, Alexandru Vida va sta cinci ani în spatele gratiilor, iar Razvan Popescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare, cu un an mai putin decât primise inițial. Criminalii trebuie să achite daune morale familiei lui Dumitru Joldescu în valoare de 90.000 de euro.

Sentința este definitivă.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare